Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se zúčastní zasedání komise pro životní prostředí v Bruselu

Šírová Květa

  • 16. 04. 2012 19:25

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje a předseda české delegace Výboru regionů EU Stanislav Eichler (ČSSD) se zítra zúčastní schůze komise pro životní prostředí, změnu klimatu a energetiku ENVE při Výboru regionů v Bruselu.

„Schůze bude schvalovat stanoviska komise, jako je například stanovisko k energetické infrastruktuře návrh nařízení o hlavních směrech transevropské energetické infrastruktury a o zrušení rozhodnutí č. 1364/2006/ES zpravodaje pana Heinz Lehmanna,“ přiblížil hejtman.

Dále bude schůze schvalovat: 

  • Stanovisko k návrhu nařízení o zřízení programu pro životní prostředí a oblast klimatu (LIFE) k návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady o zřízení programu pro životní prostředí a oblast klimatu (LIFE) zpravodajky paní Kay Twitchen.
  • Stanovisko k mechanismu monitorování a vykazování emisí skleníkových plynů k návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady o mechanismu monitorování a vykazování emisí skleníkových plynů a podávání dalších informací na úrovni členských států a Unie vztahujících se ke změně klimatu zpravodaje pana Neila Swannicka. K tématu vystoupí paní Nathalie Creste z Generálního ředitelství pro oblast klimatu Evropské komise a pan Miguel Morcill z kanceláře Paktu starostů a primátorů.
  • Stanovisko k energetické účinnosti ve městech a venkovských oblastech k žádosti dánského předsednictví ze dne 12. ledna 2012 o vypracování stanoviska k tématu Energetická účinnost ve městech a regionech včetně zaměření na rozdíly mezi venkovskými oblastmi a městy zpravodaje pan Briana Meaneyho.
  • Stanovisko k Energetickému plánu do roku 2050 spojené s prezentací p paní Helen Donoghue z Generálního ředitelství pro energetiku.
  • Stanovisko ke specifickým regionálním přístupům ke změně klimatu rozhodnutí předsednictva ze dne 14. února 2012 o vypracování stanoviska z vlastní iniciativy k tématu Specifické regionální přístupy ke změně klimatu v EU na základě příkladu horských regionů zpravodaje pan Luciana Caveriho K tématu vystoupí pan Clause Kondrup z Generálního ředitelství pro oblast klimatu Evropské komise a pan Nicolas Evrard z Evropského sdružení volených zástupců horských regionů.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky