Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman si prohlédl podnik největšího zaměstnavatele na Liberecku

Šírová Květa

  • 15. 05. 2012 15:30

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) si dnes v doprovodu prezidenta firmy Karla Balatky prohlédl podnik DENSO MANUFACTURING CZECH s.r.o., který je největším zaměstnavatelem na Liberecku.  

„Na návštěvu podniku mě pozval prezident firmy Karel Balatka, se kterým jsme v loňském roce vyjednávali pomoc při řešení dopravní obslužnosti z méně frekventovaných míst našeho kraje. Denso pomáhá zajišťovat dopravu z Frýdlantska a Tanvaldska tím, že se finančně podílí na zajištění autobusových linek z těchto lokalit. Tyto spoje ale neslouží pouze zaměstnancům Densa, ale také široké veřejnosti. Návštěvu jsem chtěl pojmout ve dvou rovinách, a to dozvědět se o firmě Denso více, ale hlavně vyslechnout si problémy, které vedení firmy trápí a nabídnout pomocnou ruku, a také se domluvit na případné další spolupráci,“ řekl hejtman.

V současné době spolupracuje Denso s Libereckým krajem kromě oblasti dopravy také v oblasti sociálních služeb, a to podporou činnosti Domova pro seniory ve Vratislavicích nad Nisou. Podle slov prezidenta Balatky by v letošním roce chtěla firma navázat spolupráci také s Hospicovou péčí Sv. Zdislavy a formou různých akcí podporovat také oblast kultury, životního prostředí či školství.

„Nabídl jsem proto panu Balatkovi účast na veletrhu vzdělávání EDUCA, který každoročně připravuje Liberecký kraj. Vidím v tom dobrou příležitost, jak lidem více přiblížit tuto firmu a její kulturu. Možná zde bude moci nabídnout i nová pracovní místa,“ dodal hejtman.

Hejtman si prohlédl nejen výrobu vzduchotechniky a klimatizací do aut, ale také výcvikové středisko, kterým prochází každý nový zaměstnanec firmy. Učí se manuální zručnosti s jednotlivými součástkami a také rychlosti a ovládání motoriky na určitou manuální práci. Denso preferuje výrobu na části – každý zaměstnanec má tak na konkrétním výrobku zadán svůj úkon, po jehož splnění přejíždí výrobek po lince dále k dalšímu zaměstnanci.

"Překvapilo mě, že podnik kromě klasických pracovních míst zřizuje také obvodního lékaře a rehabilitační centrum, které neslouží pouze zaměstnancům, ale i obyvatelům z okolí,“ řekl hejtman.

DENSO MANUFACTURING CZECH s.r.o. zaměstnává 1500 kmenových a 300 agenturních zaměstnanců a zabývá se výrobou klimatizací a vzduchotechnik do aut. Sídlo firmy existuje v Japonsku již od roku 1949. Liberecký závod rozjel výrobu v roce 2003 a je centrálním závodem pro severní Evropu. Dodává klimatizace a vzduchotechniky všem výrobcům aut, největším jeho odběratelem jsou němečtí výrobci aut, kteří tvoří 76 % jeho výroby. Firma leží v průmyslové zóně Liberce a je známá typickou firemní kulturou v japonském stylu monozukuri (vyrábět a dodávat zboží, ale zároveň utvářet a pozitivně motivovat své zaměstnance). 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky