Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman v jeden den navštívil Cvikov, Sloup, Mimoň a libereckou průmyslovou zónu

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7805|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Perný den měl ve čtvrtek 2. 4.  hejtman LK  Stanislav Eichler. Postupně  navštívil Cvikov,  Sloup v Čechách, Mimoň a poklepal na základní kámen OD BAUHAUS v liberecké průmyslové zóně Sever.

Cvikov

Na cvikovské radnici ho uvítali starosta Ivo Čeřovský a místostarosta Jaroslav Švehla, kteří jej seznámili s městem a problémy, které nyní zastupitelstvo  řeší.

Hejtman si  pak v jejich doprovodu postupně prohlédl sportovní areál FK Cvikov, kde byla zrekonstruována budova poskytující zázemí pro sportovce

Vznikly nové kabiny, ubytování a zázemí pro jednotlivé sportovní oddíly. Na akci finančně přispěl i Liberecký kraj,“ uvedl starosta Ivo Čeřovský a s tím, že i místní ZŠ ve Cvikově prošla v posledních letech velkou budovy školy a  tělocvičny a navíc bylo postaveno nové venkovní hřiště.

„Nyní hledáme peníze na  opravu  sokolovny, která je už ve velmi špatném stavu,“ doplnil.

Oba vedoucí představitelé města seznámili hejtmana i s problematickým bývalým hotelem Sever. „Objekt získalo město od soukromého majitele, žel hotel je uzavřený, protože je ve velmi špatném stavu. Máme však projekt na to, aby z budovy vzniklo centrum pro spolky a další místní zájmové a společenské organizace. Rádi bychom získali finanční prostředky z fondů Evropské unie,“ informoval Jaroslav Švehla.

Poté se hejtman vydal na návštěvu Dětské léčebny a Ústavu pro léčbu plicních chorob v Martinově údolí ve Cvikově, kterou zřizuje Liberecký kraj. Doprovázeli jej ředitel Rudolf Focke a  ředitel krajské pobočky VZP Jiří Benedikt. Společně pak vysadili v areálu  léčebny  nový strom – platan.




Sloup v Čechách

Ve Sloupu v Čechách si hejtman prohlédl  v doprovodu starosty Jaromíra Studničky rekreační areál s koupalištěm, dále místní malotřídní školu a bývalou restauraci Národní dům, kde by obec chtěla vybudovat nové prostory.

„Mělo by zde vzniknout  sídlo obecního úřadu a zázemí pro společenské dění v obci. Máme  již projekt a  i my chceme získat podporu z fondů EU,“ uvedl starosta, který na závěr návštěvy pozval Stanislava Eichera do areálu lesního divadla, kde v turistické sezóně pořádají divadelní představení a koncerty.

Mimoň

Na závěr cesty po Českolipsku se hejtman krátce zastavil na radnici v Mimoni, kde jednal se starostou Františkem Kaiserem a místostarostou Stanislavem Balounem především o problémech města Zde působí největší problémy doprava ve městě, která by potřebovala zklidnit.

„Dále se tu snažíme  připravit protipovodňová opatření a zlepšit podmínky pro podnikání a ve školství,“ řekl starosta.

Společně si pak všichni prohlédli Gymnázium v Mimoni, které jim představila ředitelka Emílie Ráčková.

Průmyslová zóna Liberec - Sever

Na závěr dne se hejtman zastavil v průmyslové zóně Liberec-Sever, aby se  zúčastnil slavnostního zahájení stavby centra pro dílnu, dům a zahradu BAUHAUS a poklepal na základní kámen.

„Dozvěděl jsem se, že jde v pořadí o šestý obchod této společnosti v České republice a první na sevru Čech. Příjemné je, že zde má vzniknou až  150 pracovních míst.  Vítám každé rozšíření služeb pro občany Libereckého kraje a s tím související  vítanou podporu zaměstnanosti v regionu v době, kdy jiné firmy jsou nuceny zavírat nebo omezovat své provozy,“ poznamenal hejtman.

cvikov3



Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky