Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman věnoval letošnímu prvnímu novorozeněti v LK zlatý řetízek a medailonek

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 01. 2010 16:56
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler dnes v jablonecké porodnici slavnostně předal první letos narozené „občance“ v Libereckém kraji Elišce Žitkové zlatý řetízek a  medailonek se znamením kozoroha. Maminka Jana Hromadová dostala od hejtmana kytici květin.

„Je to už tradiční slavnostní příležitost, jak popřát všem maminkám v našem kraji v novém roce. Přeji všem úspěšný a spokojený nový rok,“ řekl hejtman.

Pogratulovat rodičům prvního miminka Jablonce nad Nisou a zároveň celého Libereckého kraje přišli do nemocnice vedle hejtmana starosta města Petr Tulpa, ředitel VZP LK Jiří Benedikt a ředitel jablonecké nemocnice MUDr. Vít Němeček.

Podobně jako v loňském roce, i letos se první miminko v Libereckém kraji narodilo v jablonecké porodnici. I letos to je holčička a jmenuje se stejně, Eliška (loni Eliška Poláková).

„Eliška roku 2010 se jmenuje Žitková a narodila se na Nový rok v 10:58 hodin. Její míry jsou 3,150 g a 47 cm,“ uvedla tisková mluvčí nemocnice Petra Krajinová..

 Maminka Jana Hromadová je z Liberce a tatínek z Jablonce, ale bydlet budou v Jablonci n. N.

Na Silvestra se do půlnoci narodily v jablonecké porodnici 4 děti. Za rok 2009 dosáhl celkový počet 1 335 dětí, což je o 3 více, než v roce 2008 (v roce 2007 - 1 174 dětí). Porodů za rok 2009 bylo 1 321.

„Celkem velký rozdíl je způsoben vysokým počtem narozených dvojčat – dvacet (rok 2008 jedenáct). Kluků se narodilo 670 a holčiček 665. Mimo jabloneckých dětí přišlo v naší porodnici za rok 2009 na svět 443 (rok 2008 444), tj. zhruba  tedy jedna třetina,“ upozornila mluvčí nemocnice.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky