Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman zahájil maturity Na Bojišti

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8068|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler dnes slavnostně zahájil maturitní zkoušky na Střední odborné škole a gymnáziu Na Bojišti v Liberci. Zkoušky skládají studenti třídy M4 třídní profesorky Anny Tvrzníkové a oktávy gymnázia třídní profesorky Marie Opltové.

Hejtmana přivítali ředitel školy Zdeněk Krabs a Lorita Karpíšková (Menšíková), která před 26 lety jako třídní učitelka zkoušela hejtmana na této škole při závěrečných maturitních  zkouškách.

„Vrátil jsem se po 26 letech na školu, kde jsem se vyučil i maturoval. Jsem hrdý na to, že jsem absolventem právě této školy, která mi umožnila dobrý nástup do dalšího života. A to přeji i vám, “ řekl hejtman mimo jiné shromážděným maturantům.

„Pro každého učitele je absolvent, který se přijde podívat do své bývalé školy, určitou pochvalou. V případě pana hejtmana je zvláště potěšující, že jako bývalý student je úspěšný a dosáhl takového postavení,“ poznamenal ředitel, který pracuje v duchu školního hesla: „Těžce Na Bojišti, lehce v životě“.

Škola je nástupcem Integrované střední školy. Na jaře roku 2007 došlo k rozšíření oborů na škole o gymnázium a pedagogické lyceum a ke změně názvu školy.

Hejtman si na závěr návštěvy prohlédl další odborné třídy a pozdravil studenty nižších ročníků, mezi mimi mimo jiné i dívky – budoucí automechaničky.

 









Studijní obory
:

 

 

Gymnázium a pedagogické lyceum

79-41-K/610

Gymnázium - vybrané předměty v cizím jazyce

nižší stupeň (nástup do tercie) nebo vyšší stupeň (nástup do kvinty), rozšířená výuka dalších předmětů ve francouzském jazyce - zakončení maturita

79-41-K/610

Gymnázium - vybrané předměty v cizím jazyce

nižší stupeň (nástup do tercie) nebo vyšší stupeň (nástup do kvinty), rozšířená výuka dalších předmětů v anglickém jazyce - zakončení maturita

78-42-M/003

Pedagogické lyceum

čtyřleté studium - zakončení maturita

Střední odborná škola

26-43-L/001

Mechanik elektronik

čtyřleté denní studium se zaměřením na zabezpečovací techniku nebo číslicovou a řídící techniku - zakončení závěrečná a maturitní zkouška

 

23-68-H/001

Automechanik

tříletý učební obor - zakončení pilotní jednotná závěrečná zkouška

26-57-H/001

Autoelektrikář

tříletý učební obor - zakončení pilotní jednotná závěrečná zkouška

26-51-H/003

Elektrikář - silnoproud

tříletý učební obor - zakončení pilotní jetnotná závěrečná zkouška

26-52-H/004

Mechanik elektrotechnických zařízení

tříletý učební obor - zakončení  závěrečná zkouška

26-53-H/001

Mechanik elektronických zařízení

tříletý učební obor - zakončení závěrečná zkouška

 

 

 

26-46-L/505

Autoelektronika

nástavbové dvouleté denní studium - zakončení maturitní zkouška

26-46-L/505

Autoelektronika

nástavbové tříleté dálkové studium - zakončení maturitní zkouška

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky