Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman zahájil školní kolo soutěže Paragraf 11/55

Machatý Bořek

  • 27. 02. 2004 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:1643|autor:Machatý Bořek|email:borek.machaty@kraj-lbc.info|telefon:48 5226 304|mobil:|aktualizace:]

Ve čtvrtek 26.2.2004 zahájil na základní škole v ulici Lesní hejtman Pavel Pavlík školní kolo soutěže Pragraf 11/55. Projekt této soutěže je zaměřen na děti v pátých až devátých třídách a jeho náplní je rozšířit jejich povědomí o legislativě. Hlavním tématem je prodej tabákových výrobků a věková hranice 18 let. Soutěž každoročně probíhá ve dvou krajích České republiky. Letos se do ní zapojil Liberecký a Olomoucký kraj, kde se jí zúčastní celkem 78 škol, souběžně pak proběhne v tomto roce poprvé ještě v kraji třetím a to Zlínském, kde se ji rozhodli po úspěchu zopakovat.

Při svém úvodním slově zavzpomínal hejtman Pavlík na svá školní léta na základní škole v ulici Lesní, současně však vyslovil svůj negativní postoj ke kuřáctví. „Když vidím děti na ulici s cigaretou v ústech, tak mi jich je vskutku líto,“ řekl hejtman doslova, přičemž poukázal na marnost veškerých striktních zákazů. Současně kladně zhodnotil podobné nenásilné vštěpování základních právních norem do podvědomí žáků, jako je právě soutěž Paragraf 11/55.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky