Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtmani jednali o vzniku nových krajských ředitelství Policie ČR

Šírová Květa

  • 01. 07. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8378|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Hlavním tématem setkání byl vznik nových krajských ředitelství Policie ČR, které jsou součástí reformy struktury Policie ČR. Vysočinu dělí od vzniku nového krajského ředitelství Policie ČR už jen půl roku. Svou činnost by mělo zahájit již k 1. lednu 2010. Na území kraje Vysočina v současné době působí tři krajská policejní ředitelství - jihomoravské, jihočeské a královéhradecké. "V rámci Asociace krajů ČR jsme otázku vzniku a podpory ředitelstvím již několikrát otevřeli a všichni hejtmani vyjadřují reformě Policie ČR podporu. V případě Vysočiny bude od ledna např. jednoduší krizové řízení a komunikace s krajským policejním ředitelem," uvedl hejtman Vysočiny Jiří Běhounek. Podobná situace jako na Vysočině je v dalších pěti krajích - v Libereckém kraji, Pardubickém kraji, Zlínském kraji, Karlovarském kraji a Olomouckém kraji. Podle nového zákona o policii by měly nejpozději od 1. ledna 2012 vzniknout krajská ředitelství policie ve všech 14 krajích, vše nasvědčuje tomu, že tento závazek bude splněn ve všech krajích už do 1. 1. 2010. "Nečekali jsme tak rychlou reakci, termín leden 2010 se zdál v některých regionech téměř nereálný. Všechny kraje získají plnohodnotného partnera pro řešení mimořádných i jiných situací," komentovat změny hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky