Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtmani jednali s poslanci o krajích

  • 26. 04. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:7|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Včera jednali v Jihlavě hejtmani s poslanci sněmovního výboru pro veřejnou správu, životní prostředí a regionální rozvoj. Na tomto setkání byl přítomen i hejtman RNDr. Pavel Pavlík. "Diskutovali jsme o průběhu I. etapy reformy veřejné správy, hovořili jsme, jak bude probíhat II. etapa a v neposlední řadě jsme si vyměnili názory na financování krajů. Domnívám se, že došlo k velmi dobré shodě mezi hejtmany a poslanci. Z usnesení, které výbor na základě tohoto jednání přijal, snad mohu prozradit ta nejdůležitější fakta. V usnesení byla projevena podpora záměru, aby kraje měly jistou míru samostatnosti ve financování, aby na kraje byly převedeny příspěvkové organizace z okresních úřadů, aby okresní úřady skončily svou působnost podle termínu, který je zákonem stanoven na konec roku 2002, aby se neprodlužovala agónie okresních úřadů atd. Jednali jsme i o způsobu a formě převodu organizací, kde nejžhavějším tématem je v současné době resort školství," vypočítává RNDr. Pavlík. Podle něho má v otázce financování krajů sice vyšší váhu slovo poslanců z rozpočtového výboru, ale zástupci krajů pokládali za důležité, aby tato otázka byla nastolena i na včerejším jednání s poslanci výboru pro veřejnou správu : "Za Liberecký kraj mohu říci, že jsme tuto problematiku diskutovali i se členy rozpočtového výboru při jejich výjezdním zasedání, které se před nedávnem konalo v Liberci."

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky