Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtmanský ples vynesl 175 tisíc korun na dobročinné účely

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 02. 2013 18:36

Sdílet článek

Více než 175 tisíc Kč vynesl  9. hejtmanský ples, který se v sobotu uskutečnil v libereckém Clarion Grandhotelu Zlatý lev. Šeky na 50 tisíc Kč putují ke třem organizacím poskytujícím sociální a zdravotnické služby v Libereckém kraji, čtvrtá obdarovaná společnost získala 25 100 Kč.

Hejtman Martin Půta společně s radním pro sociální věci Petrem Tulpou předali šeky Zdeňce Chromové, předsedkyni výboru společnosti SeniA Jablonec nad Nisou, což je centrum denních služeb především pro seniory s Alzheimerovou chorobou. Dále  ředitelce Alexandře Bečvářové Střediska pro ranou péči Liberec, o.p.s., které se stará  o rodiny s dětmi se zdravotním postižením, a. Evě Štanclové,, ředitelce Reva o. p. s., jež poskytuje osobní asistenci zejména seniorům.

Po napínavé dražbě společné večeře s Miss Liberec Open 2012 Andreou Kolářovou putuje na konto o.p.s. Rytmus Liberec, zabývající se sociální rehabilitací osob s jakýmkoliv zdravotním postižením, 25 100 Kč, které převzala ředitelka Antónie Dechťarová.

„Symbolicky i finančně jsme všichni společně přispěli dětem, seniorům a handicapovaným, kteří naši pomoc potřebují ze všech nejvíce,“ řekl mimo jiné hejtman s tím, že benefiční hejtmanské plesy již přispěly na činnost řady příspěvkových organizací kraje a neziskových společností  částkou více něž milion  sto tisíc korun.

Na do posledního místečka vyprodaném plese přivítal hejtman vzácné zahraniční hosty  - Její excelenci Emeriu Siregar, velvyslankyni Indonésie, Konstantina Provalova, generálního konzula Ruské federace v Karlových Varech, Jerryho Jelinka, generálního honorárního konzula ČR v Albertě, Pavla Kotova, náměstka obchodního rady Ruské federace, Ben Wu, ekonomického ředitele Tchajpejské obchodní a kulturní kanceláře, a jeho tajemníka Dominica Chena, Arnda Voigta, primátora Žitavy, a samozřejmě své kolegy radní, spřátelené starosty obcí a měst  Libereckého kraje, krajské zastupitele a všechny další hosty.

Všem čtyřem stovkám spokojených plesajících návštěvníků hrál k tanci a poslechu liberecký Orchestr Ladislava Bareše a Cimbálová muzika Dušana Kotlára,  hvězdami  večera byli muzikálový zpěvák, liberecký rodák Jan Kříž, a sólisté baletu a opery Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Také se představilo 9  finalistek soutěže Miss Liberec Open 2012 na módní přehlídce, která sklidila ohromný aplaus. Celým večerem skvěle provázel  známý moderátor Jan Žíla, a ti, kterým závěr ve dvě hodiny nestačil, se ještě pobavili na diskotéce Pavla Baláže.  

Poklidnou atmosféru v krásném prostředí špičkového hotelu ocenili všichni přítomní, kteří se již těší na jubilejní, opět charitativní, 10. hejtmanský ples, který se opět uskuteční v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky