Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hlasování pro Ženu regionu Libereckého kraje je v polovině

31. 07. 2018

 

Ocenění Žena regionu vzniklo jako poděkování všem ženám, jež dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu. V Libereckém kraji jej v regionální kole předáváme již třetím rokem. Nad regionálním kolem převzala záštitu  radní Libereckého kraje Radka Loučková Kotasová.

Devátý ročník celostátní soutěže s sebou přinesl několik novinek. Jednou z nich je omezení počtu účastnic v regionálních kolech na deset. „U všech žen jde o mimořádně silné příběhy. Všechny mají můj velký obdiv,“ uvedla radní Radka Loučková Kotasová s tím, že jí bude ctí těmto výjimečným ženám při vyhlášení výsledků v Galerii Lázně 19. září odpoledne osobně poděkovat a předat drobné dárky. 

Do této doby také nebude jasné, jak si která z žen v soutěži vede a pořadí je tajné. Umístění jednotlivých soutěžících bude zveřejněno až v rámci slavnostního vyhlášení regionálního kola a teprve následně zveřejní organizátor výsledné pořadí nominovaných žen na webu projektu Žena regionu, ale bez uvedení přesného počtu hlasů. Absolutní vítězka pro celou Českou republiku bude vyhlášena v rámci slavnostního galavečera v Praze a stane se jí ta nominovaná žena, která získá nejvíce hlasů v rámci celé republiky. Současně se zveřejněním absolutní vítězky celostátního projektu budou odtajněny přesné počty hlasů, které soutěžící v jednotlivých regionech získaly.

V Libereckém kraji můžete hlasovat pro tyto nominované ženy ZDE:

Věra Bouzková – je profesí jednatelka mysliveckého spolku

Lenka Chadimová – úřednice OÚ Višňová

Tatiana Dlouhá – sociální pracovnice v NNO

Mária Gornalova - pedagog baletu F.X.Šaldy

Michaela Jakubičková - Výzkumný pracovník

Lada Kocourková - farářka Církve československé husitské

Helena Krasnická - učitelka hudební výchovy

Jarmila Levko – ředitelka divadla

Vlasta Prouzová – t.č. v ID

Eva Rydval - ředitelka a učitelka mateřské školy

Všechny příběhy nominovaných žen v regionální kole najdete na www.zenaregionu.cz, kde můžete také on-line hlasovat pro jednu z nich. Hlasování odstartovalo 1. července 2018 a anketní formulář je otevřen až do 31. srpna 2018. „Svým hlasem nejen rozhodnete o pořadí žen v Libereckém kraji, ale také ve výsledném porovnání získaných hlasů ovlivníte její pořadí v celorepublikovém finále,“ upozorňuje radní Radka Loučková Kotasová

Celonárodní soutěž Žena regionu je vyhlašována od roku 2009 a je určena všem ženám bez výjimky. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Cílem soutěže je ocenit úsilí těchto výjimečných žen a zviditelnit jejich práci a výsledky. O titul Žena regionu se mohou ucházet ženy, kterým se podařilo dosáhnout úctyhodných výsledků v kategoriích: podnikání, politika a veřejná správa; vzdělávání, věda a výzkum; zdravotnictví a charitativní činnost nebo umění, kultura a sport.

9. ročník veřejně prospěšné soutěže Žena regionu se koná stejně jako v minulých letech pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu České republiky Milana Štěcha a pod záštitou Asociace krajů ČR v čele s předsedkyní Janou Vildumetzovou.

Bc. Lenka Klimentová
lenka.klimentova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 606781410