Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hlasovat v soutěži Kniha roku pro Cenu čtenářů lze do 31. března

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 01. 03. 2024 11:18
  • Sociální

Sdílet článek

Velký zájem letos doprovází soutěž Kniha roku Libereckého kraje; autoři a nakladatelé nominovali celkem pětačtyřicet publikací. Hodnotit je bude odborná porota. Na internetu lze zároveň po celý březen hlasovat v kategorii Cena čtenářů.

Hlasovat o Cenu čtenářů je možné prostřednictvím dotazníku, ve kterém nechybějí ani podrobnější informace o knihách. Nalézá se na webovém odkazu https://1url.cz/@kniha_dotaznik. Bližší informace o soutěži se lze dozvědět na webu https://kniharoku.kraj-lbc.cz/.

„Dlouhodobě platí, že místní čtenáře zajímají tituly, které se svým obsahem dotýkají regionu. Lidé se chtějí dozvědět informace o našich horách, o obcích a městech, kde žijí, ale také chtějí poznat práci místních autorů. Jsou to knihy, které se v rodinách dědí z generace na generaci. Možnost spolurozhodnout hlasováním o ceně čtenářů, tedy o nejčtenější regionální knize, je součástí tohoto zájmu,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Pět vylosovaných, kteří vyplní celý dotazník i s kontakty na sebe, obdrží dárky v podobě knih a dalších drobností.

Soutěž Kniha roku Libereckého kraje má pět kategorií: první jsou beletrie a poezie, druhou odborná a populárně naučná literatura, dále literatura pro děti a mládež, učebnice, umělecká monografie a výtvarná publikace a na závěr kategorie Kniha o obci. Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

Dále jsou pak vyhlašovány dvě zvláštní ceny, a to Cena Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury a zvláštní Cena čtenářů. Kdo se stane oficiálním vítězem v jednotlivých kategoriích, se ukáže na předávání cen 22. května od 15 hodin v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky