Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hledají se noví ředitelé botanické zahrady a zoo. Kraj vypisuje konkurz

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 06. 2022 10:07
  • Cestovní ruch
  • Rozvoj

Sdílet článek

K dalšímu kroku dochází v rámci převodu liberecké zoologické a botanické zahrady z příspěvkových organizací města na krajské. Již dříve zřídilo zastupitelstvo kraje organizace, nazvané Zoo Liberec a Botanická zahrada Liberec – LK, přičemž ve vedení, zejména kvůli zachování kontinuity a zajištění hladkého průběhu převodu, zůstali dočasně jejich dosavadní ředitelé. Nyní kraj vypisuje výběrové řízení na ředitele nové.

Botanickou zahradu doposud vede Miloslav Studnička a zoologickou zahradu David Nejedlo. „Jejich hlavním úkolem bylo přesměrovat všechny činnosti z městských příspěvkových organizací na krajské. Tento proces se daří úspěšně zvládnout, a proto je již načase hledat na jejich místa nové kandidáty. Pevně věřím, že se nám podaří najít stejně významné a zkušené odborníky, jakými byli oba dosavadní ředitelé. Představa o profilu uchazeče je součástí textu výběrového řízení,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Oba konkurzy budou vyhlášeny 8. června. Lhůta pro podání přihlášek je do 31. srpna. U konkurzu na ředitele botanické zahrady se výběrová komise sejde 7. září v 10 hodin, v případě hledání ředitele zoo to bude 13. září v 10 hodin. Dosavadní ředitelé by měli být odvolání k 31. prosinci tohoto roku, přičemž noví se ujmou funkce 1. ledna příštího roku.

Předsedkyní výběrové komise je u obou konkurzů Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu. U výběrového řízení na post šéfa botanické zahrady ji doplní ještě krajský radní pro resort životního prostředí a zemědělství Václav Židek, v případě konkurzu na ředitele zoo Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Sestavu kromě dalších zástupců krajského úřadu a statutárního města Liberce doplní ještě ředitel Botanické zahrady Teplice Petr Šíla a ředitel Zoologické zahrady Olomouc Radomír Habáň.

Předpokládaný termín předložení výsledků výběrového řízení bude na zasedání rady kraje 4. října.

„Převod botanické zahrady a zoo pod krajskou správu je výsledkem loni zahájené vzájemné výměny organizací – od Libereckého kraje získalo statutární město Liberec domovy seniorů ve Františkově a Vratislavicích nad Nisou. Převod organizací navazuje na již fungující spolupráci se statutárním městem Liberec v minulosti. Jsem rád, že se společně s městem můžeme spojit a význam těchto institucí posunout zase o výrazný krok kupředu,“ uzavřel hejtman Martin Půta.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky