Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Horská služba získá od Libereckého kraje dvou set tisícovou dotaci

04. 05. 2016

Rada Libereckého kraje na svém zasedání dne 3. května schválila neinvestiční dotaci pro horskou službu. Na pořízení pomůcek nutných pro poskytování pomoci získá Horská služba o.p.s. z rozpočtu kraje 200.000 Kč, které již schválilo zastupitelstvo v rozpočtu na rok 2016.  

„Peníze jsou určeny na provoz horské služby v regionu Libereckého kraje. Poprvé je s dotací pro horskou službu počítáno již v rozpočtu Libereckého kraje, až dosud museli o finance žádat z krizového fondu, což bylo nesmyslné a složité. Také v nadcházejících letech bude příspěvek pro horskou službu v návrhu rozpočtového výhledu, i proto, že zabezpečuje část činností v nedostupných terénech místo Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje,“ uvedl Martin Půta, hejtman Libereckého kraje. 

Peníze horští záchranáři využijí k zakoupení 4 ks záchranných kyslíkových setů, 1 balení obvazového materiálu, 1 sady pánevních pásů a sady i-gel, 2 setů vakuových dlah a matrací, 5 balení popáleninových balíčků, 4 ks baterií k defibrilátorům.

Finanční prostředky budou poskytnuty na základě smlouvy uzavřené mezi Libereckým krajem a Horskou službou ČR, o.p.s. 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215