Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hospicová péče sv. Zdislavy pokřtila dva nové sociální automobily Pomoc 24

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 05. 2012 11:31

Sdílet článek

 

Krajský radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD) pokřtil v pátek 4. května v sídle společnosti Hospic sv. Zdislavy (Josefinino údolí 9/9, Liberec 1) dva osobní vozy pro zdravotní POMOC 24. 

Nákup vozů se uskutečnil díky podpoře Libereckého kraje a radního Pavla Petráčka. Za nevyléčitelně nemocnými, kteří potřebují podporu a odbornou péči, tak už budou jezdit zdravotní bratři, sestry a lékaři vozidly označenými logem Hospicová péče svaté Zdislavy. Dvě Toyoty se podařilo koupit za peníze dárců.

„Liberecký kraj věnoval 89 tisíc korun z výtěžku letošního hejtmanskéhoplesu. Pořízení automobilů je dalším krokem k posílení hospicové péče v Libereckémkraji. Je to další předstupeň k postavení kamenného hospice, jehož výstavbu již schválilo Zastupitelstvo Libereckého kraje,“ řekl v úvodním slově krajský radní.
Na vozový park se složili firmy, instituce, lidé i umělci. Z 84 dárců chtělo 16 zůstat anonymních.

„Přesně 39 tisíc korun věnoval například herec a moderátor Jaroslav Dušek se svého nedávného představení Pátá dohoda v jabloneckém Městském divadle,“ připomněla ředitelka Hospicová péče svaté Zdislavy Tatiana Janoušková.

Obě Toyoty v té nejzákladnější verzi a s nejmenším obsahem stály necelých tři sta padesát tisíc.

„Je to hlavně finanční ulehčení, navíc tato investice by se nám měla do dvou let vrátit, protože jsme dosud jezdili soukromými auty. To je strašně finančně nákladné. Na benzín nám ani teď nikdo nepřispěje, ale bude to o hodně levnější než sazba, kterou jsme museli platit zaměstnancům za vlastní auta,“ doplnila ředitelka.

Netradiční byl rovněž křest - z rukou radního vzlétly do vzduchu balónky, které nesly prospekt o křtu. Kdo jej najde a odevzdá, získá zajímavé věcné ceny.

Hospicová péče svaté Zdislavy  pořádá  9. 5. od 19.00 ve Vratislavicích n. N. koncert pěveckého sdružení ROSEXve spolupráci se ZŠ a ZUŠ Jabloňová. Výtěžek opět poputuje na rozvoj hospicové činnosti v Libereckém kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky