Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky mají své logo

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7661|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Jednu z nejvýznamnějších sportovních akcí pro nejmladší výkonnostní sportovce bude v termínu od 31. ledna 2010 do 5. února 2010 hostit Liberecký kraj. Na jeho území proběhnou Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky. Předběžně je počítáno s účastí téměř 1 300 sportovců a jejich doprovodu, kteří budou reprezentovat své domovské kraje.

Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru. Celostátní Hry jsou jeho vyvrcholením. Odehrávají se v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. Liberecký kraj se zcela logicky ucházel o pořadatelství zimní formy a jeho kandidatura byla vybrána v roce 2008. Celý proces kandidatury byl završen 9. října 2008, kdy byla mezi Českým olympijským výborem a Libereckým krajem uzavřena Smlouva o pořádání Her IV. zimní olympiády dětí a mládeže.

Účastníci olympiády změří své síly v jedenácti disciplínách. Devíti sportovních (běh na lyžích, skok na lyžích, severská kombinace, alpské lyžování, snowboarding, lední hokej, biatlon, krasobruslení, rychlobruslení) a dvou uměleckých (standardní tanec, výtvarná soutěž).

„Kandidatura na pořadatelství Her byla podávána s ohledem na pořadatelství Evropského zimního olympijského festivalu mládeže 2011. Obě významné sportovně společenské akce zaměřené na děti a mládež utvoří ucelenou prezentaci Libereckého kraje jako regionu s optimálními podmínkami pro zimní sporty a turistiku a zároveň jako místa, kde jsou prostřednictvím sportu vytvářeny optimální podmínky pro zdravý životní styl nejen dětí a mládeže.“ připomíná Bc. Radek Cikl, náměstek hejtmana Libereckého kraje

Rada Libereckého kraje na svém včerejším zasedání schválila logo Her IV. zimní olympiády dětí a mládeže. Jeho tvůrcem je liberecké grafické studio ListDesign, které úzce spolupracuje s organizačním výborem EYOWF 2011.

K procesu výběru finálního návrhu uvedla Ing. Lidie Vajnerová, statutární náměstkyně hejtmana: „Radě Libereckého kraje bylo k posouzení předloženo celkem sedm návrhů, přičemž jedno logo bylo resortem školství, mládeže, tělovýchovy a sportu a grafickým studiem vytipováno jako nejzdařilejší. Rada kraje se po diskusi přiklonila k jejich názoru a toto logo je dnes poprvé oficiálně představeno veřejnosti. Návrh loga byl schválen i Českou olympijskou a.s.“

Majitelka grafického studia ListDesign k vybranému návrhu doplnila: „Logo je zpracováno jako minimalistické a okrajově se dotýká loga EYOWF 2011. I jeho nosným prvkem je sněhová koule. Minimalistické pojetí poskytuje dostatečný prostor pro zpracování dalších grafických prvků.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky