Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

IDOL na Opuscard bude až po MS v klasickém lyžování

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 12. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:7240|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Spuštění projektu krajské karty Opuscard, jehož cílem je poskytnout občanům kvalitní servis a vysoký komfort cestování na území Libereckého kraje reaguje na potřeby  města a občanů. Představitelé subjektů zastupujících projekt Opuscard vyslyšeli varovné hlasy a pozměnili termín spuštění Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje (IDOL).

Zásadním důvodem pro odklad spuštění IDOL je konání MS v klasickém lyžování, které v Libereckém kraji proběhne v únoru příštího roku. Zajištění dopravy při mistrovství si vyžádá nasazení velkého množství autobusů a železničních vozidel, které mnohdy nebudou vybaveny odpovídajícím odbavovacím zařízením nutným pro odbavení v rámci IDOL. Na jednu elektronickou jízdenku tak budeme moci v Libereckém kraji cestovat až po 1.4.2009.

Karty Opuscard se vydávají v síti kontaktních míst.  V současné době se Opuscard dá využívat pouze v MHD v Liberci. Proto je pro účely karty otevřeno klientské centrum ve Frýdlantské ulici. Další kontaktní místa v dalších městech budou otevírána především v předprodejních a informačních kancelářích dopravců 2-3 měsíce před spuštěním integrovaného tarifu veřejné dopravy IDOL.

Nová odbavovací zařízení v autobusech

Od září 2008 se v autobusech příměstské autobusové dopravy (konkrétně u společností ČSAD Česká Lípa, ČSAD Jablonec nad Nisou, ČSAD Liberec a ČSAD Semily) začala postupně instalovat nová odbavovací zařízení. Tato nová odbavovací zařízení jsou nutnou podmínkou pro spuštění integrovaného dopravního systému IDOL.

„Testovací provoz odbavovacího zařízení bude probíhat až do spuštění IDOLu, tedy do 1. dubna 2009, doplnila Vedoucí odboru dopravy LK.

Provozovatelé příměstské autobusové dopravy informují, že v průběhu testovacího provozu může docházet k problémům při odbavování cestujících, kteří využívají bezkontaktní čipovou kartu. Na vyřešení těchto drobných nedostatků pracuje tým odborníků a jejich odstranění otázkou několika dní.

IDOL na kartě Opuscard umožní občanům Libereckého kraje používat pro všechny vlaky, autobusy a tramvaje v Libereckém kraji jedinou elektronickou kartu. V budoucnu ji bude také možné využívat jako identifikační průkaz pro docházkové, stravovací a věrnostní systémy, pomocníka pro firmy, školy, stravovací zařízení či sportovní a kulturní centra a bezpečné bezhotovostní platby.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky