Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Indonéská velvyslankyně navštívila Liberecký kraj

Šírová Květa

  • 08. 12. 2010 15:20
  • Rozvoj

Sdílet článek

Indonéská velvyslankyně v České republice J. E. Emeria Siregar se dnes dopoledne při oficiální návštěvě Libereckého kraje setkala s hejtmanem Stanislavem Eichlerem, statutární náměstkyní hejtmana Lidii Vajnerovou, náměstkem hejtmana Vítem Příkaským a ředitelem Krajské hospodářské komory a Okresní hospodářské komory v Jablonci nad Nisou Oskarem Mužíčkem v sídle Libereckého kraje.

„Její excelence J. E. Emeria Siregar navštívila Liberecký kraj úplně poprvé. Velvyslankyní byla jmenována teprve nedávno, a to 16. listopadu letošního roku. Projednávali jsme možnosti spolupráce s Indonésií v oblasti průmyslu, kultury, cestovního ruchu a dalších. Její excelence projevila zájem například o databázi brownfields a greenfields Libereckého kraje nebo o památky, či rozvoj cestovního ruchu“ řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

„Cením si znalostí, které mají obyvatelé České republiky o Indonésii. Myslím, že se od vás ještě máme co učit, vzhledem k tomu, že v poměru počtu obyvatel a turistů navštěvujících naše země jste daleko před námi. V Libereckém kraji jsem dnes poprvé. Okouzlili mě hory, které tu jsou. V Indonésii je také množství hor. Ty jsou ale vulkanického původu a dodnes aktivní. Nedávno při výbuchu jedné z nich zahynulo mnoho našich obyvatel. Velmi si vážím projevů soustrasti, které nám vyjádřila Vláda České republiky,“ řekla indonéská velvyslankyně v České republice J. E. Emeria Siregar.

Po vzájemném představení obou lokalit se diskutovalo o možnostech spolupráce Libereckého kraje s Indonésií.

„Jednou z možných forem spolupráce vidím ve vzájemném představení našich kultur,“ řekla Lidie Vajnerová, statutární náměstkyně hejtmana LK, s čímž velvyslankyně souhlasila.

 Indonésie je stát v jihovýchodní Asii a Oceánii tvořený 17 508 ostrovy. S více než 230 miliony obyvatel jde o čtvrtý nejlidnatější stát světa a rovněž o stát s největším počtem obyvatel hlásících se k islámu. Státním zřízením země je republika s voleným prezidentem a parlamentem. Hlavním městem Indonésie je Jakarta. Na pevnině hraničí Indonésie s Papuou Novou Guineou, Východním Timorem a Malajsií. Na moři sousedí se Singapurem, Filipínami, Austrálií a indickým územím Andamany a Nikobary. Má zhruba 200 mil. obyvatel a pyšní se několika zápisy v seznamu světového dědictví UNESCO.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky