Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Interiérové vybavení nové galerie bude o 8 milionů levnější

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 05. 2012 14:26
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Až o osm milionů méně, než předpokládala původní studie, bude stát zařízení interiéru pro Oblastní galerii v Liberci, která se v roce 2014 přestěhuje do prostor zrekonstruovaných lázní. Nové vybavení expozic, depozitáře, kanceláří a ateliéru vyjde zhruba na 34 milionů Kč. Vyplývá to z upřesněného projektu interiérů, který vypracoval SIAL.

 

Zatímco původní studie počítala s interiérovými náklady kolem 42 milionů včetně DPH, zpřesňující kalkulace vychází na 34 301 150 včetně DPH. „Od hlavního projektanta přestavby SIAL jsme získali přesný položkový rozpočet včetně podrobných technických popisů, na jehož základě bude vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele,“ upřesňuje statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová.

 

Speciální sítě pro depozitář i ekonomické osvětlení

 

K nejdůležitějším položkám nového mobiliáře patří především vybavení expozic a depozitáře. „Jedná se o výstavní panely, na nichž budou obrazy zavěšeny, a dále moderní expoziční světla, které jsme se snažili řešit ekonomicky a ekologicky, proto chceme využívat LED-diodová svítidla,“ vysvětluje ředitel Oblastní galerie v Liberci Jan Randáček.

V rámci stavby vzniká i nový depozitář. „Pro něj potřebujeme především speciální výsuvné sítě na zavěšení obrazů, aby mohly být v přirozené poloze, mohl kolem nich proudit vzduch, aby se navzájem nedotýkaly a nedocházelo k jejich poškození při manipulaci,“ doplňuje ředitel.

 

Peníze jsou dále určeny na nové vybavení kanceláří, které nahradí starý sektorový nábytek ze 70. let, a na vybavení ateliéru pro výtvarné dílny, tzn. pracovní stoly, malířské stojany, dataprojektor, plátno ad.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky