Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Investice do krajského školství v letech 2015 – 2016, více než 137 mil. Kč

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 02. 2016 14:07
  • Školství

Sdílet článek

Liberecký kraj neustále zlepšuje podmínky pro vzdělávání. Do svých škol a školských zařízení v roce 2015 investoval více než 40 mil. Kč a letos chce investovat až 97 mil. Kč.

V loňském roce školy a školská zařízení, které zřizuje Liberecký kraj, investovaly do vybavení a oprav majetku téměř 40 mil. Kč. Mezi největší akce patřila oprava rozvodů technických zařízení a stavební úpravy ubytovacích jednotek v budově D u Integrované střední školy Vysoké nad Jizerou ve výši 3,8 mil. Kč, dále byla opravena střecha tělocvičny u Gymnázia Dr. Antona Randy v Jablonci nad Nisou ve výši 1,8 mil. Kč.

Pro letošní rok jsou v rozpočtu kraje připraveny finanční prostředky na další akce za více než 62 mil. Kč. Mezi ty objemově nejvýznamnější patří kompletní výměna oken a dveří na Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě za 14 mil. Kč, pokračování druhé etapy rekonstrukce domova mládeže v Truhlářské ulici v Liberci za více než 22 mil. Kč a také oprava fasády objektu Střední odborné školy v Liberci za 11,5 mil. Kč.

Uvedené investiční akce jsou již schválené. Resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti ovšem připravuje i další akce, které by měly být realizovány v roce 2016. Jejich celkový objem je plánován ve výši 35 mil. Kč. Mezi ně patří například oprava fasády a výměna oken u Gymnázia Frýdlant, oprava fasády na Střední průmyslové škole strojní a elektrotechnické a Vyšší odborné škole v Liberci, výměna umělého trávníku víceúčelového hřiště u Gymnázia a Střední odborné školy v Liberci nebo oprava fasády na Střední průmyslové škole v České Lípě. Tyto investice však budou moci být realizovány pouze v případě, že Zastupitelstvo Libereckého kraje vysloví souhlas s jejich financováním z hospodářského výsledku kraje za rok 2015.

„Libereckému kraji se daří hospodařit se svěřenými prostředky způsobem, který umožňuje investovat do škol a školských zařízení v jeho vlastnictví. Díky tomu postupně snižujeme vnitřní dluh vzniklý v uplynulých letech na majetku kraje, který slouží ke vzdělávání,“ dodává Alena Losová, členka rady Libereckého kraje, která resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti řídí. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky