Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Iuventus, gaude! oslaví své kulatiny s malými zpěváky z JAR a Lotyšska

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 15. 10. 2015 16:12

Sdílet článek

Hned dvěma společnými koncerty s malými zpěváky z Jihoafrické republiky a Lotyšska připomene od pátku 16. října do neděle 18. října jablonecký dětský sbor Iventus, gaude! své desáté narozeniny. Slavnostní koncert k jubileu sboru se uskuteční v Městském divadle v Jablonci nad Nisou v pátek od 18.00 hodin.

Na programu pátečního koncertu budou vedle skladeb duchovní hudby také spirituály a lidové písničky, posluchače čeká průřez celou tvorbou jabloneckého sboru.

V sobotu mají děti naplánovaný  výlet po Českém ráji. V neděli přibližně stovka malých zpěváků, po návštěvě zámku Frýdlant, rozezní Baziliku Navštívení Panny Marie v Hejnicích. Koncert v bazilice, nazvaný Děti dětem, začne v 15.00 hodin a bude benefiční. Výtěžek z něj poputuje do organizace DORA Raspenava, která se stará o děti s mentálním a kombinovaným postižením. Záštitu nad benefičním koncertem v Hejnicích převzala náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Lenka Kadlecová. S dětmi z JAR a Lotyšska pojí jablonecký sbor dlouhodobé přátelství, proto byly pozvány na oslavy jubilea sboru Iuventus, gaude!, a blýsknou se i samy na pódiu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky