Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonec ožije tancem při Czech Dance Champioship

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 03. 06. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Taneční mistrovství České republiky v disciplínách WADF se vrací do Jablonce n. N. a bude se na co koukat. Městská hala v Jablonci nad Nisou bude již tradičně hostit mistrovství České republiky Czech Dance Championship 2018. Záštitu nad taneční soutěží převzal náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a zaměstnanosti Mgr. Petr Tulpa. Tančit se bude dva dny od rána do pozdního večera, v pátek a v sobotu 8. – 9. června 2018.

Přihlášeno je 34 tanečních škol, mistrovství se zúčastní děti, mládež i dospělí tanečníci z celé České republiky, celkem je přihlášeno 2232 startů. Celou taneční soutěž jako pořadatel zajišťuje Taneční a pohybová škola ILMA z Turnova pod vedením Mgr. Ilony Šulcové a Mariana Šulce. Tančit se bude na třech tanečních parketech, podporovat a fandit bude až 2000 diváků.

Program je opravdu nabitý a k vidění bude mnoho tanečních disciplín v pěti věkových kategoriích. Nejpočetněji obsazené disciplíny budou karibské styly, salsa, bachata, merenge a latinsko-americké styly a to ve čtyřech věkových kategoriích. Další dobře obsazenou disciplínou je pompon cheer. Mistrovství ČR je současně kvalifikací pro Mistrovství světa v disciplínách WADF, které se bude konat 18. – 24. listopadu 2018 v libereckém CENTRU BABYLON. V porotě zasednou profesionální tanečníci nejen z České republiky, chybět nebudou speciální hosté a určitě nebude chybět tradiční společný tanec s porotou.

Soutěžní klání i doprovodný program je po oba dny (v sobotu od 9.30 do 22.00 a v neděli od 9.00 do 22.00)přístupný široké veřejnosti a tak krásné kostýmy i taneční vystoupení, budoucí mistry České republiky a speciální hosty můžete vidět a podpořit i vy.

Taneční disciplíny: Latinsko-americké tance; Standartní tance; Karibské tance; Contemporary; Břišní tance; Scénický tanec; Street dance; Pop dance; Choreografické show.

Věkové kategorie: Mini (4 – 8 let); Děti (9 – 12 let); Junioři (12 – 15 let); Dospělí (16+); Masters (33+). 

Vstupné: dospělý 190,-Kč / den, děti do 140 cm a držitelé ZTP 100,-Kč/ den, dospělý 350,- Kč/ 2 dny. Projekt je finančně podpořen z rozpočtu Libereckého kraje.

Zdroj: TaPŠ ILMA, Mgr. Ilona Šulcová, ředitelka soutěže

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky