Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Jablonecká hala mladých hasičů vykročila do dalšího ročníku

22. 03. 2016

V pořadí III. Jablonecká hala mladých hasičů a druhá hala dorostenců proběhla o uplynulém víkendu ve sportovní atletické hale Střelnice v Jablonci nad Nisou. Na start lákavých bojů něhu na 60 metrů s překážkami se postavila téměř tisícovka závodníků.

Slavnostního zahájení se zúčastnil hejtman Libereckého kraje Martin Půta, primátor města Jablonec nad Nisou Petr Beitl, ředitel územního odboru Hasičského záchranného sboru v Jablonci nad Nisou plk. Ing. Petr Bartoň, náměstkyně starosty SH ČMS Monika Němečková a další hosté. Hejtman Martin Půta kromě jiného poděkoval všem organizátorům za uspořádání náročné akce. „Mám radost, že se v našem kraji koná tak významná soutěž Českého halového poháru mladých hasičů. Chci vyjádřit uznání všem, kteří se věnují výchově hasičské mládeže.“

Potěšující byla skutečnost, že na vrcholovém klání mladých hasičů z celé ČR nechyběla mládež reprezentující Sbory dobrovolných hasičů v Libereckém kraji. Mladí hasiči a dorostenci přijeli z Bukoviny u Čisté, Vratislavic nad Nisou, Těpeř, Lučan nad Nisou, Bozkova, Poniklé, Vilémova, Frýdlantu, Českého Dubu, Frýdštejna, Smržovky, Stráže nad Nisou, Tanvaldu, Radimovic a České Lípy.

Druhé místo v kategorii mladších dorostenců Tomáš Radostný ze Stráže nad Nisou časem 19.56 sec, na třetím v kategorii starších dorostenek Eliška Lukešová z Roprachtic (18.39), v mladších dívkách se umístila rovněž na třetím místě Barbora Jelínková ze Sloupu (15.08).

Na zdařilém průběhu dvoudenního mistrovství se podílela řada obětavých organizátorů a rozhodčích z celého kraje. Jak uvedla starostka OSH v Jablonci nad Nisou ing. Jiřina Brychcí, obětavou práci odvedl mj. územní odbor HZS, technická četa, časomíra a další ochotní a osvědčení dobrovolní a profesionální hasiči.

V. Nutilová/ Hasičské noviny

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624