Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonecká hala na Střelnici patřila atletickým hvězdám

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 06. 03. 2016 17:38
  • Školství

Sdílet článek

Skandující a téměř do posledního místa naplněná atletická hala na Střelnici v Jablonci nad Nisou viděla v sobotu 5. března mimořádné sportovní výkon. Postaraly se o ně české i světové atletické hvězdy, které poměřily síly na Mezinárodním atletickém mítinku Jablonecká hala 2016 – Jablonec Indoor Gala. Pokořeny byly osobní rekordy a hranice nejlepších výkonů sezóny.

Jablonecký závod ozdobil především francouzský tyčkař Renaud Lavillenie. Několikanásobný mistr světa a olympijský vítěz přijel do Jablonce s ambicí pokořit šestimetrovou hranici ve skoku o tyči a svému předsevzetí také dostál. Diváci mohli nadšeně tleskat jeho výkonu ještě o tři centimetry vyššímu. „Diváci vytvořili skvělou atmosféru. Byla to show a pro mě bylo potěšením před nimi skákat. Česká republika je jedinou zemí, kde se mi podařilo šest metrů skočit dvakrát, zdá se, že se stává mou oblíbenou destinací,“ řekl k úspěšnému závodu Lavillenie.

Vidět byly ale i další skvělé výkony, britský sprinter Richard Kilty zaběhl druhou nejrychlejší šedesátku ve světovém měřítku. Druhý nejlepší tentokrát evropský čas roku zaběhla na překážkách rovněž Britka, Tiffany Porterová.

Dařilo se i českým atletům. Skvělý výkon podal v hlavní disciplíně, skoku o tyči, Jan Kudlička, který výkonem 574 cm obsadil stříbrnou příčku. Překonat český rekord (583 cm) se mu i přes mohutné povzbuzování diváků nakonec zdolat nepovedlo.

Parádní výkony předvedli i další domácí závodníci. Dálkař Radek Juška předvedl skvělý výkon a skokem dlouhým 803 cm nejenom bral zlato, ale vylepšil i sezónní maximum. Svůj osobní rekord překonal výkonem 21.30 metrů koulař Tomáš Staněk a rovněž se tak vyhoupl na nejvyšší stupínek v soutěži.

„Jablonecký mítink byl mimořádným sportovním zážitkem a měli jsme možnost sledovat výkony světových a především našich výborných sportovců. Závod měl výbornou úroveň a Liberecký kraj jej s radostí podpořil,“ okomentovala klání Alena Losová radní rezortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky