Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonecká obchodní akademie má nový kabát

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 26. 10. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Na Vyšší odborné škole mezinárodního obchodu a Obchodní akademii v Jablonci nad Nisou ve středu 24. října  oficiálně zástupci školy a Libereckého kraje převzali hotovou stavbu, což je nové zateplení budovy, půdních prostor a zrekonstruovaná fasáda. Budova získala nový kabát za 6 milionů korun po téměř čtyřiceti letech.

Původní fasáda ze 70. let byla již pro školu nevyhovující. Z důvodu úspor při provozu školy se Liberecký kraj přiklonil k zateplení celé budovy spolu s půdními prostory a opláštění novou fasádou.

 „Asi z nás budou fasádníci,“ konstatoval Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „To proto, že jsme v tomto a příštím roce opravili a opravíme téměř dcavet procent fasád našich školských budov, což je skutečně úctyhodný výkon. Prozatím poslední se stala budova Obchodní akademie v Jablonci nad Nisou. Na budovu mnoho desítek let nikdo nesáhl, když nepočítám zničení oken a jejich špalet po zásahu socialistické architektury. Podařilo se nám plášť školy oživit a opravit tak, že stal dominantou jabloneckého Horního náměstí. Jde také o příklad toho, že není vždy potřebné mnoha metráží polystyrenu, aby mohla být fasáda hezká a příjemný. Jen tak dál,“ dodal Petr Tulpa.

Stavba probíhala od dubna do října 2018 a kraj do ní investoval 6 milionů korun ze svého rozpočtu. Autorem návrhu fasády včetně nápisu a hodin v čele budovy je architekt Ing. arch. Filip Horatschke. Stavbu prováděla firma Liebscher & Pohl spol. s.r.o.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky