Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Jablonecké Gymnázium Dr. Randy už je kompletně bezbariérové

01. 10. 2008
[id:7012|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Slavnostní otevření Gymnázia a Sportovního gymnázia Dr. Randy v Jablonci nad Nisu po  dvouleté  rekonstrukci v hodnotě 26 miliónů korun se za účasti náměstka hejtmana Petra Doležala, pověřeného vedením resortu školství MTS LK, dnes uskutečnilo v sídle školy, která se vybudováním nových sociálních zařízení stala kompletně bezbariérovou.

„Ve škole o prázdninách  proběhla druhá etapa rekonstrukce školy, tentokrát jsme se zaměřili na sociální zařízení. Navíc byla opravena po havárii kanalizace u školní kuchyně a upraven povrch vozovky na zadním traktu školy , celkově vše v hodnotě bezmála 9 miliónů korun. Navíc se v druhé etapě oplocovala také jednotlivá hřiště uvnitř již vloni nově zrekonstruovaného sportovního areálu nedaleko hlavní budovy školy,“ uvedl Petr Doležal.

Podle ředitele školy Tomáše Hofrichtera se škola za dva roky rekonstrukce zmodernizovala a i zkrásněla.

„Máme konečně sportovní areál, ale i sociální zařízení, která odpovídají dnešní době,“ pochvaloval si ředitel.

„Bezbariérová střední škola s plošinou a bezbariérovým  WC je velká vymoženost, byť ji naplno využívá zatím jen jedna zdravotně postižená studentka,“ dodal.

Podle náměstka hejtmana Petra Doležala v posledním volebním období putovalo do škol a zařízení zřizovaných krajem 400 miliónů korun a dalších 350 miliónů do sportu.

„Podpořili jsme v Libereckém kraji velké investiční akce, hlavně výstavbu vozovek, parkovišť a podobně, ve prospěch Mistrovství světa v lyžování 2009, ale například 120 miliónů korun putovalo na investice do sportovních zařízení tělovýchovných jednot a oddílů v  menších obcích,“ připomněl Petr Doležal.
 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302