Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonecké infocentrum se chystá na zimní sezonu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 11. 2017 00:00

Sdílet článek

Jablonecké kulturní a informační centrum připravuje program na zimní sezonu. Návštěvníci Jablonce nad Nisou se mohou těšit na tradiční prohlídky muzea bižuterie či na výstavu s pohádkovou zimní tématikou v Domě manželů Jany a Josefa V. Scheybalových.

„Zájem o kulturu Jablonce nad Nisou má stoupající tendenci. Podíl návštěvníků zvyšují především lidé ze zahraniční,“ hodnotí statistiku letní sezony ředitel Jabloneckého kulturního a informačního centra Petr Vobořil. „K vyšší návštěvnosti přispělo určitě i Mezinárodní trienále skla a bižuterie, jehož část probíhala v kostele svaté Anny přímo naproti infocentru. Velký ohlas měla také výstava Jablonecké moře, kterou uspořádalo Jablonecké kulturní a informační centrum. S tou byla spojena i novinka letní sezony –  prodej rybářských povolenek, což uvítali především cizinci,“ informuje Vobořil.

„Snažíme se turistům vždy vyjít maximálně vstříc a doporučit další aktivity, aby se v Jablonci zdrželi co nejdéle,“ dodává Hana Herkommerová, vedoucí turistického infocentra.

Již tradičním lákadlem jsou vyhlášené jablonecké módní doplňky a ozdoby ze skla či kovu. „Bižuterie je naše stálice a zájem o ni roste. Jeden z nejčastějších dotazů je otázka, kde nakoupit jablonecké korálky,“ popisuje Herkommerová. Lidé se ale často ptají i na věci, které s bižuterií nesouvisí: „Častým dotazem je snaha získat informace o aktuálním dění, tedy o tom,  co se ve městě děje zajímavého nebo jaké jsou u nás lyžařské podmínky,“ říká Herkommerová.

Informační centrum se někdy promění v „detektivní kancelář“: „Již jsme měly i dotazy typu: „Nevíte, kdo byl v Rusku jako prezident dříve, Andropov, nebo Černěnko?“ nebo „Prosím vás, kde je tady ulice svatého Čecha a Anežky Floriánové“. Pracovníci informačního centra se ale snaží v takové situaci chovat profesionálně a zároveň neztratit lidský přístup,“ dodává Hana Herkommerová.

Jablonecké kulturní a informační centrum kromě zmíněného informačního servisu v zimní sezoně poskytuje i další služby, které zpříjemní návštěvu města. „Sídlíme v nejstarším stojícím jabloneckém domě, který sám o sobě nabízí krásný zážitek z prohlídky. V podkroví domu je od prosince do března zdarma přístupná nová výstava s pohádkovou zimní tematikou. Turisté si u nás mohou nakoupit originální suvenýry, mapy nebo regionální literaturu. Samozřejmostí je u nás možnost přístupu na internet a bezbariérové WC s přebalovacím pultem. Úroveň našich služeb potvrzuje prestižní certifikát Českého systému kvality, jehož nositelem je Jablonecké kulturní a informační centrum od roku 2014,“ uzavírá Petr Vobořil.

Případné další informace poskytne za Jablonecké kulturní a informační centrum Radana Schaeferová, tel.:+420 606 270 543, schaeferova@jablonec.com

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky