Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonecké muzeum se otevře seniorům

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 03. 2019 00:00

Sdílet článek

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou zve všechny aktivní seniory v úterý 19. března na komentovanou prohlídku výstavy DVA V JEDNOM – Design českého a slovenského skla 1918-2018 s kurátorem výstavy Petrem Novým. Následovat bude tematická tvůrčí dílna, ve které si vyzkouší malbu na sklo dle vlastní fantazie.

Při přípravě výstavy DVA V JEDNOM spojilo jablonecké muzeum své síly s Uměleckoprůmyslovým museem v Praze a Slovenským sklářským muzeem v Lednických Rovních. „Ke stoletému výročí Československé republiky tak vznikla unikátní výstava představující průřez českého a slovenského nápojového skla, kde nechybí jak nadčasové bestsellery, tak designové experimenty a sběratelské exkluzivity,“ přibližuje téma Petr Nový.

Mnozí návštěvníci z řad seniorů jistě poznají nápojové sklo, které oni sami měli nebo ještě mají doma. „Nyní mají možnost navštívit program, kde nejprve vyslechnou poutavý příběh českého a slovenského skla a posléze mohou v ateliéru muzea zapojit fantazii a odpočinout si při zdobení vlastní sklenice,“ vysvětluje shrnuje muzejní edukátorka Milena Zachařová.

Akce se koná v úterý 19. března od 10 hodin a je určena výhradně pro seniory. Vstupné je 30,- Kč na osobu. Vzhledem k velkému zájmu je potřeba se na program předem objednat.
Výstavu DVA V JEDNOM lze ale v jabloneckém muzeu navštívit až do 14. dubna.

Partneři akce:

Společnost Preciosa, Liberecký kraj, Město Jablonec nad Nisou, Ministerstvo kultury

Kontakt:

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou

Milena Zachařová, tel. 483 369 021, email: milena.zacharova@msb-jablonec.cz

TZ: Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

  • PROGRAM-PRO-SENIORY_Plakat-A4_Dva-v-jednom_2019 (.pdf)
    214 kB
    13. 03. 2019 11:57

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky