Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablotron Alarms a Liberecký kraj uzavřeli memorandum o rozvoji technického vzdělávání

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 10. 2014 11:38
  • Školství

Sdílet článek

Memorandum o společném záměru na rozvoji technického vzdělávání je podepsáno s účinností do března roku 2015 a jeho finálním cílem je vznik závazné smlouvy, která umožní založení nové střední výhradně technicky zaměřené školy zřizované Jablotronem.

Youtube video

„Hledáme možnosti jak umožnit Jablotronu založení nové střední školy, která by připravovala špičkové odborníky nejen pro okamžité uplatnění na trhu práce, ale i k dalšímu studiu na technicky zaměřených vysokých školách. Celý proces je zahájen v souladu se současným trendem, kterým se ubírá moderní profesní vzdělávání, kde dochází k velmi těsné spolupráci mezi vzdělávací a podnikatelskou sférou, která může vést až ke vzniku nového vzdělávacího subjektu. Škola se zázemím úspěšné firmy by měla velký potenciál získávat žáky nejen z našeho kraje, ale rovněž z ostatních oblastí České republiky, což by bylo prospěšné i pro samotný Liberecký kraj,“ objasňuje důvody podpisu memoranda Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti.

Případný vznik nové střední školy je podle ní s ohledem na strategické dokumenty ve vzdělávání (Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR na období 2011 – 2015 a jeho krajský ekvivalent) možný pouze při utlumení činnosti jiné střední školy. V tomto případě by byly využity nenaplněné kapacity u čtyřletých maturitních oborů ve Střední průmyslové škole technické v Jablonci nad Nisou, konkrétně pak u oboru Strojírenství, Elektrotechnika a Technické lyceum.

„Aby mohly české průmyslové firmy úspěšně fungovat, potřebují kvalifikované a dobře motivované techniky. A protože cítíme svůj díl odpovědnosti za budoucnost, tak nebudeme pouze jako ostatní volat - státní správo dodej. Ale chceme sami přiložit ruku k dílu. Nikoliv jen pro vlastní potřebu, ale ku prospěchu všech,“ komentuje aktivitu Dalibor Dědek, zakladatel společnosti Jablotron.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky