Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jak mohou obce spolupracovat? Informační den k výzvě programu URBACT napoví

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 17. 01. 2023 11:25
  • Rozvoj

Sdílet článek

Informační den k nové výzvě programu URBACT chystá na polovinu února ministerstvo pro místní rozvoj za spolupráce Regionální stálé konference Libereckého kraje. Uskuteční se 15. února od 10 hodin na Krajském úřadě Libereckého kraje v sále číslo 326 ve  3. patře; adresa zní U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2. Kdo se bude chtít akce zúčastnit, nechť se zaregistruje do 10. února na e-mail urbact@mmr.cz. 

„Do programu URBACT IV se mohou zapojit česká města a obce bez ohledu na velikost či geografickou polohu. V iniciativě OnStage spolupracovala například Plzeň, která má 169 tisíc obyvatel, se sedmitisícovým Broumovem.Díky tomu se samosprávám snáze podaří zajistit si prostředky na inovativní projekty a v neposlednířadě získají znalosti v tématech napříč udržitelným městským rozvojem," prohlásil Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Krom toho obce naváží kontakty – města zapojená v programu URBACT spolu totiž komunikují a jejich zástupci se setkávají při různých mezinárodních akcích. Podaří se též prohloubit spolupráci s obyvateli. Program se snaží, aby byla administrativní zátěž pro města, jež se na něm podílejí, co nejmenší, proto s veškerou prací v tomto směru pomáhá Kontaktní místo URBACT pro Českou republiku.

  • pozvankaLiberec (.pdf)
    150 kB
    17. 01. 2023 13:10

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky