Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jak účinně zadržet vodu v krajině? Kraj pořádá na Frýdlantsku exkurzi 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 16. 06. 2022 09:09
  • Rozvoj
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Exkurzi na téma zlepšení vodního režimu na zemědělských pozemcích pořádá Liberecký kraj příší úterý na Frýdlantsku. V jejím rámci bude vybagrována nová tůň a představí se různé způsoby nakládání s vodou.

„Akce je skvělou příležitostí, jak od teorie přejít k praxi. Účastníky čeká, jak teoretická část, tak ukázka konkrétní práce na podporu retence a správného režimu vody na zemědělských pozemcích. Zemědělci určují tvář krajiny po staletí a je potřeba zohlednit novou situaci ve vývoji režimu vodních srážek,“ uvedl Václav Židek, krajský radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

V úterý 21. června vznikne na pozemcích Živého skanzenu v Jindřichovicích pod Smrkem nová retenční tůň, která pomůže zachytávat srážky a doplňovat vláhu do okolí podobně, jako dvě desítky tůní v okolí. Bagrování tůně s odborným výkladem budou moci zájemci sledovat od 10 hodin dopoledne, následně navštíví příklady správně i ne úplně dobře provedených nádrží a po obědě naváže teoretická část věnovaná správnému hospodaření s vodou na zemědělských pozemcích. Odborníci budou odpovídat na dotazy a bude možné zkonzultovat i situaci na vlastních pozemcích. Zájemci se mohou hlásit pomocí odkazu https://forms.gle/Ls7BKD1X2oyAJTMT6.

  • Zlepšení vodního režimu na zemědělských pozemcích (.pdf)
    4 MB
    16. 06. 2022 09:25

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky