Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jak zhodnotit úspory? Třeba koupí výrobku z Křišťálového údolí

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 26. 04. 2021 16:49
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Luxusní ručně broušený český křišťál v nejvyšší kvalitě zpracování vyrábí od roku 1990 firma Ladislava Ševčíka. Sídlí uprostřed Křišťálového údolí, v Železném Brodě, a navazuje na staré tradiční techniky, které proslavily české sklo po celém světě.

„Sklářské řemeslo a umění se vine celým Železným Brodem. Firma Ladislava Ševčíka a její výrobky patří k tomu nejlepšímu, s čím se lze v broušeném skle setkat nejen v Čechách, ale i za hranicemi,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Všechny technologie, broušení, rytí a pískování skla v Ševčíkově firmě jsou založeny výhradně na ruční práci. Značka Bohemia Crystal Ševčík proslula zejména v Japonsku a Číně. „Během oficiálních návštěv státníků, prezidentů nebo členů císařských a královských rodin jsou hosté často obdarovávání unikátními, geometricky přesnými a do detailu zpracovanými skvosty od této firmy. Koupí takového výrobku lze dobře zhodnotit své finance, jak tomu u uznávaných uměleckých děl bývá,“ shrnula Vinklátová.

Stát se mistrem ve sklářském studiu Ladislava Ševčíka znamená vstoupit mezi světově uznávané odborníky. Produkce firmy není vzhledem k náročnosti výroby a požadovaným nárokům na kvalitu tak početná, drží si však hodnotu nejvyšší kvality.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky