Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jednala „operativní skupina pro řešení situace na trhu práce Novoborska“

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 02. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7463|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V pondělí 2.2. 2009 na Vyšší odborné škole sklářské a Střední škole v Novém Boru jednala „operativní skupina pro řešení situace na trhu práce Novoborska“. Účast přijali náměstci hejtmana Libereckého kraje (LK) RNDr. Příkaský a Bc. Cikl, radní LK p. Petráček, starosta Kamenického Šenova Mgr. Raiter, místostarosta Nového Boru Mgr. Valdman, ředitelka Úřadu práce v České Lípě Mgr. Cibulková, ředitelé a zástupci desíti středních a vyšších odborných škol z Českolipska, ředitel Centra vzdělanosti LK (CVLK) RNDr. Čeřovský
a pracovníci odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu LK. Programem jednání byly:

-         informace o podrobnostech nabízených kurzů,

-         informace Úřadu práce Česká Lípa o situaci na Českolipsku,

-         informace od zástupců samosprávy (LK a obcí),

-         možnosti řešení financování rekvalifikace nezaměstnaných,

-         seminář pro pracovníky odborných škol pro přípravu projektů,

-         další organizační záležitosti,

 

Od posledního jednání se podařilo zmapovat nabídku vzdělávacích programů v rámci dalšího vzdělávání. CVLK shromáždilo více než sto těchto vzdělávacích programů, které jsou schopny nabídnout školská zařízení Českolipska
a Novoborska. Školy jsou schopny vzdělávací programy nabídnout v relativně krátkém čase dnů či týdnů.

 

Prozatím zůstává otázkou plnohodnotného zabezpečení financování vzdělávání osob, které v místě přišly nebo přijdou o práci. Z části se dá spoléhat na aktivní politiku zaměstnanosti. Pro orientaci odpovědných osob, kudy se dál ubírat, situaci komplikuje významný úbytek nabídky pracovních příležitostí v téměř všech oborech.

 

Jedním z důležitých aspektů je správné podávání projektů. Operativní skupina přijala nabídku Národního ústavu odborného vzdělávání (NÚOV) uspořádat pro pracovníky odborných škol seminář zaměřený na přípravu projektů.

 

Seminář NÚOV a další jednání „operativní skupiny pro řešení situace na trhu práce Novoborska“ se plánuje na 4.3. 2009 opět do Nového Boru. K jednáním by měli být přizváni i partneři z Úřadu práce v Děčíně a kompetentní osoby z hospodářské sféry.

 

Motto pracovního jednání:

Přišli jste o práci ne vlastní vinou? …. navštivte naši školu!

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky