Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ještěd se přesunul z Brna na veletrh do Prahy

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 02. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7470|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Po úspěchu expozice Libereckého kraje na veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně se dominanta nového krajského výstavního stánku – pětimetrová maketa vysílací věže a hotelu Ještěd přesunula do Prahy, Na Výstaviště v Holešovicích. Dnes tam začíná prestižní veletrh cestovního ruchu Holiday world Praha, který potrvá do 8. února. Expozici Libereckého kraje slavnostně otevře náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová, pověřená vedením resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

V prvních dvou dnech, které jsou vyhrazeny pro odbornou veřejnost, se uskuteční důležitá jednání s touroperátory a jinými významnými subjekty cestovního ruchu. V okolí stánku se bude nejen soutěžit, ale i ochutnávat regionální produkty, např. ovocné mošty Stará dáma, Kitlova šláftruňku, Lomnických sucharů, Libverdských oplatek apod.

„Nová expozice byly financována z Evropského fondu regionálního rozvoje v rámci Integrovaného projektu cestovního ruchu, který byl vybrán v Regionálním operačním programu NUTS II Severovýchod,“ připomněla Lide Vajnerová.

Podle ní bude hlavním tématem prezentace Libereckého kraje opět Mistrovství světa v klasickém lyžování MS 2009 Liberec, například třikrát denně budou návštěvníci soutěžit o volné vstupenky na tuto sportovní událost.

Kromě sportu se na stánku Libereckého kraje prezentují turistické regiony Libereckého kraje: Český ráj, Českolipsko a Jizerské hory.

 

HOLIDAY WORLD 2009 / REGION WORLD 2009

18. ročník středoevropského veletrhu cestovního ruchu

 

 

Termín konání:                       5. 2. - 8. 2. 2009

             5. - 6. 2.                       pouze pro odborné návštěvníky
                        7. - 8. 2.                       pro veřejnost

Otevírací hodiny:                   Pro odborníky:             5. 2. – 6.2.        10.00 – 18.00

                                                Pro veřejnost:               7. 2.                09.00 – 18.00                                                          8. 2.                            09.00 – 17.00

Místo konání:                         INCHEBA EXPO PRAHA - Výstaviště Holešovice

Počet vystavovatelů:             701                             

Počet zastoupených zemí:      vystavovatelé ze 47 zemí světa

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky