Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jilemnická nemocnice má novou magnetickou rezonanci 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 10. 2021 17:05
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Zástupci akcionářů Masarykovy městské nemocnice v Jilemnici, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, starostka města Semily Lena Mlejnková, starosta města Jilemnice David Hlaváč dnes a člen rady Libereckého kraje pro zdravotnictví Vladimír Richter dnes v jilemnické nemocnici slavnostně zahájili provoz nové magnetické rezonance 1,5 Tesla. Ode dnešního dne tak všechny čtyři páteřní nemocnice Libereckého kraje disponují touto moderní diagnostickou technologií.  

„Po více jak šestiletém úsilí se konečně naplnil další sen jilemnických lékařů,“ konstatuje Jiří Kalenský, ředitel a předseda představenstva společnosti MMN, a.s., která v sobě sdružuje nemocnice v Jilemnici a v Semilech, a pokračuje: „Trvale rostoucí počet požadavků i rozšiřující se spektrum povinných vyšetření spolu s dlouhými čekacími termíny v jiných nemocnicích nás vedly k pořízení vlastního zařízení. Komise Ministerstva zdravotnictví pro posuzování nových přístrojových technologií a kapacit vydala 13. června 2019 MMN souhlasné rozhodnutí, na jehož základu pak proběhla vlastní realizace.“

Samotné instalaci přístroje předcházely potřebné projekční práce, posílení elektrických kabeláží, posílení trafostanice a rekonstrukce části radiodiagnostického pavilonu s nezbytným dočasným přerušením provozu screeningové mamografie a přestěhováním tohoto pracoviště do jiných prostor. Náklady na rekonstrukci dosáhly částky téměř 10 milionů Kč a náklady na samotné pořízení magnetické rezonance dosáhly částky více jak 26 milionů Kč, které všechny nemocnice hradila z vlastních zdrojů.

Provoz magnetické rezonance je zajišťován jak kmenovými jilemnickými radiology a radiologickými asistenty, tak i ve spolupráci s dalšími šesti externími lékaři, radiology, s bohatými zkušenostmi v oboru zobrazování magnetickou rezonancí. Provoz pracoviště bude zpočátku jednosměnný a dle vývoje potřeb bude upraven.

Jilemnická nemocnice tak pokračuje v mnohaleté tradici rychle stanovit správnou a co nejpřesnější diagnózu a následně zajistit tomu odpovídající léčbu na příslušném pracovišti.

„Jsem rád, že již všechny naše páteřní nemocnice magnetickou rezonanci mají. Zvyšovat kvalitu lékařské péče považuji za nesmírně důležité. Investice do moderního vybavení přinášejí komfort pro pacienty, přesné a včasné odhalení onemocnění a zajištění odpovídající léčby,“ uvedl hejtman Martin Půta.    

„Musíme si uvědomit, že v moderní době jen kvalitní diagnostika umožňuje úspěšné vyléčení pacientů. Otevření magnetické rezonance velmi vítám. Kvalita poskytovaných vyšetření a léčby se pro všechny občany kraje opět zvýšila,“ dodal Vladimír Richter, člen rady kraje pro resort zdravotnictví.   

TZ: MMN, a.s.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky