Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jiří Lochman vystaví nové olejomalby v sídle Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7997|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Vernisáž výstavy obrazů, či spíše jak sám říká autor - malíř Jiří Lochman, přípitek na zahájení, se uskuteční ve středu  6. května v 17 hodin ve vestibulu budovy Krajského úřadu v Liberci, v ulici U jezu. Malíř imaginativních olejomaleb Jiří Lochman představí na výstavě kolekci 34 nových obrazů.

„Nejméně dvacet jich bude letošních, více abstraktních, například čerstvá olejomalba Předposlední soud“. Jsou vlastně ještě skoro mokré, jen několik jich bude pro kontrast ze starší doby,“ řekl malíř, který tak zahájí svou 151 výstavu ve svém životě.

„Tou jubilejní sto padesátou a zároveň patnáctou v Praze jsem měl na podzim v galerii VIVA na pražském Maltézském náměstí,“ uvedl malíř, který tvoří již 40 let.

 Výstava, kterou zahájí bývalý poradce prezidenta Václava Havla Jan Šolc, potrvá ve foyer KÚLK do konce května.

Jiří Lochman se narodil 24. května 1951 v Bělé pod Bezdězem. Mládí prožil v České Kamenici, kde vystudoval gymnázium. Jiří Lochman je odchovancem mistrů české imaginativní malby,[především Františka Muziky. Od roku 1968 se věnuje výhradně olejomalbě.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky