Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jizerskou 50 si dá olympionik letos podruhé

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 18. 01. 2019 00:00

Sdílet článek

Páteční závod na 30 km volnou technikou je předkrmem hlavního dění na Jizerské 50, přesto zve na zvučná jména. Jedním z takových je Ondřej Synek, trojnásobný olympijský medailista a pětinásobný mistr světa, který se postaví na start Volkswagen Bedřichovské 30 podruhé. „Pro mě je závod především obrovská tradice a respekt,“ říká legenda českého veslování.

Do třicetikilometrového závodu vyrazí letos podruhé v životě. „Chtěl bych jezdit každoročně, ale k tomu mi musí sloužit zdraví. Loni to bohužel nevyšlo, měl jsem nemocné děti. Pokud ale vše klapne, letos si závod zajedu a za rok se rád vrátím znovu,“ má jasno Synek.

Na svou premiérovou účast vzpomíná rád, a to i přesto, že ho zradila máza. „Měl jsem špatně namazáno, do kopce to šlo jen silou a dolu to bylo velké trápení, ostatní mě zlehka předjížděli. Ale beru to sportovně.“

A proč vlastně volí volný styl bruslařskou technikou před klasickou? „Mám k tomu bližší vztah, víc mě to baví. Musím říct, že mě závodění chytlo, takže teď jen vydržet a vracet se na start pravidelně.“

Otázkou je, zda se letos chystá Ondřej Synek skutečně závodit nebo se jen sveze do cíle. „Nejsem typ, který když nebude na stupních vítězů, tak se sesype, na to mám jiný sport. Rozhodně ale nechci skončit poslední,“ uzavírá povídání Synek a těší se na start v pátek 8. února.

Budete u toho s ním? Pak se přihlaste do neděle 27. ledna, kdy končí registrace do všech závodů 52. ČEZ Jizerské 50 na webu jiz50.cz.

Zdroj: J50

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky