Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jižní Morava pomůže 1 mil. Kč, dobrovolníky a technikou

Šírová Květa

  • 12. 08. 2010 12:27

Sdílet článek

Rada Jihomoravského kraje (JMK) dnes na mimořádné schůzi projednala návrh hejtmana Michala Haška na povodňovou pomoc Libereckému a Ústeckému kraji. Radní schválili návrh finanční pomoci 600 tis. Kč Libereckému kraji a 400 tis. Ústeckému kraji. Dále 50 tis. Kč Diecézní charitě v Brně, která ve spolupráci s krajem organizuje humanitární pomoc a nasazení dobrovolníků na související náklady (PHM, stravování, ochranné pomůcky).

Jihomoravský kraj inicioval vyslání dobrovolníků pro psychosociální pomoc (27 psychologů) a pro likvidaci škod a na úklid (45 lidí).

„SUS Jihomoravského kraje je na vyžádání připravena poskytnout techniku i pracovníky dle požadavků Libereckého kraje. Nabízí též postiženým krajům poskytnutí speciálního přípravku proti komárům Vectobac. Jeho využití bude konzultováno s odborníky z hygienické služby dle konkrétních podmínek na místě,“ říká Michal Hašek, hejtman JMK a předseda Asociace krajů ČR.

O Nejbližší pomoci bude jednat také zastupitelstvo Jihomoravského kraje.

Ve Frýdlantě od dnešního dne zároveň pracuje 21 strážníků Městské policie Brno, kteří pomáhají tamní policii se zajištěním bezpečnosti.

ZZS LK v Heřmanicích pomáhá i Vodní záchranná služba z jižní Moravy a v oblasti pracují také jihomoravští hasiči.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky