Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jubilejní 30. ročník festivalu TANEC PRAHA přijíždí do Liberce 

Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 17. 05. 2018 00:00

Sdílet článek

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla se i letos vrací do Liberce. Návštěvníky zvou organizátoři ve čtvrtek 21. června ve 20.00 hodin do Kina Varšava na představení Moving Orchestra.

Hudebníci a tanečníci uměleckého uskupení CreWCollective se nechali inspirovat atmosférou prostoru Kino Varšava a své představení Moving Orchestra mu ušili přímo na míru. Umělci otevírají prostor pro nové asociace a vnímání krásy, která zůstává v každodenním rytmu života často skrytá.

CreWcollective je neformálním seskupením, které oslovuje současné tanečníky i hudebníky často v mezinárodním dialogu. Na festivalu vystoupí osobnosti jako Kateřina Dietzová působící v Nizozemí, Veronika Knytlová, Helena Arenbergerová, Tereza Ondrová, Lenka Kniha Bartůňková, Bára Látalová, Roman Zotov či Radim Klásek, hudební složku v dokonalé souhře garantují George Cremaschi z USA, Petr Vrba, Václav Kalivoda, Zdeněk Závodný, Passi Mäkelä z Finska nebo Ian Mikyska působící v Londýně a další.

TANEC PRAHA – Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla – je jednou z největších událostí v kulturním kalendáři ČR. Od roku 1989, každoročně v červnu, festival představuje pestrost a kvalitu aktuální zahraniční a tuzemské taneční scény, dává prostor pro experiment i přesah do jiných žánrů, podporuje vznik nových děl coby koproducent. Program, oslovující širokou i odbornou veřejnost (od dětí po seniory), je strukturován do programových linií, jako jsou Události sezony (zásadní soubory a osobnosti světové taneční scény na zahájení/zakončení festivalu), koprodukce festivalu v mezinárodní spolupráci, TANEC PRAHA DĚTEM, Dance NEW´s (prostor mladým talentům např. z platformy Aerowaves), TANEC PRAHA STUDENTŮM, VEN.ku TANCI (tanec ve veřejném a netradičním prostoru) ad. V současnosti je programová nabídka festivalu uváděna ve 20 městech a obcích, in-door i out-door. Letos se koná již 30. ročník.

Festival pořádá Tanec Praha z.ú. ve spolupráci s Kinem Varšava za podpory Ministerstva kultury ČR.

Zdroj: Marie Vejvodová, www.tanecpraha.org, Foto: Vojtěch Brtnický

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky