Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jubilejní Vratislavický běhoun vyhrál Jiří Čivrný ml.

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 04. 2012 16:41

Sdílet článek

 

Na tři sta závodníků v 18 kategoriích se zúčastnilo jubilejního 25. ročníku přespolního běhu Vratislavický běhoun a zároveň, který se konal v sobotu 21. dubna v areálu koupaliště Sluníčko v Liberci – Vtatislavicíh n. N. Za slunečného počasí se ale nejvíce dařilo běžcům s příjmením Čivný, Zuzanek – Zuzánková a Kučera.

V hlavním závodě na 10 km dominoval Jiří Čivný ml. závodící za SK Nové Město nad Metují, který časem 0:36:41 min. nejen porazil Dušana Podroužka (HO Harcov) a Jana Fryce (Neratovice), ale zlepšil i loňský čas vítěze Martina Roxy o téměř dvě minuty.

Mezi ženami kralovala obhájkyně loňského vítězství Tereza Zuzánková (AC Tepo Kladno – Jablonec n. N.), která si zlepšila loňský čas o půl druhé minuty na 43:04 min. Druhá skončila Irena Vaňková (AC Slovan Liberec) a třetí Lenka Hrobařová (ASK Magnus Orienteering).

Mezi staršími veterány byl nejlepší slavný liberecký běžec Jiří Čivrný st. (AC Slovan Liberec), který časem 42:36 min. zvítězil před Zdeňkem.Bufkou (AC Česká Lípa) a loňským vítězem Jaromírem Šimůnkem (SKP Jablonec n. N.). Kategorii mladších veteránů vyhrál Zdeněk Zuzanek (Jablonec n. N.) 40:54 min. před Michaelem Černým (AC Slovan Liberec) a Petrem Svobodou z pořádajícího SK Maxtri Liberec.

V kategorii mílařů na 3 km byl nejrychlejší David Kučera za 11:00 min. Druhý doběhl Martin Staněk (oba AC Slovan Liberec ), který si zkusil i závod na 10 km a skončil pátý, Zdeňku Bufkovi a třetí Luděk Kučera (Liberec). Ve stejné kategorii žen zvítězila Petra Bartlová (OS Ruprechtice dětem) v čase 14:28 min. před Štěpánkou Šebelkovou (AC Česká Lípa) a Renatou Vaňkovou (PSK Olymp Praha).

Na stejné trati zvítězili junioři Štěpán Kaliba (AC Slovan Liberec) v čase 12:43 min a Marcela Bečáková (Gymnázium Jeronýmova Liberec) v čase 20:38 min.

V dalších kategoriích (od batolat po žáky a žákyně) obsadili první místa  - Matěj Kalina a Monika Šepáková, Tomáš Kobosil a Kristýna Pavlátová, Alex Fiala a Ema Landová, Dušan Vodička a Anna Fixová, Tomáš Dufek a Lucie Honzejková, Olivek Krákora a Natálie Jůnová.

Stejně jako vloni byl nejstarším závodníkem Ladislav Zábranský (nar. 1941) ze Slovanu Liberec, který desetikilometrovou trať uběhl za úctyhodných 1:05 40 hod. Ocenění za celoživotní oddanost Vratislavickému běhounu obdržel Ivan Charypar, který běžel pět úvodních ročníků a v tom jubilejním 25. působil na postu moderátora závodu.

Diplomy, poháry a věcné ceny v hodnotě 20 tisíc Kč předávali Zbyněk Filinger, předseda pořádajícího klubu SK Maxtri, a Libor Rygál, ředitel ZŠ Vratislavice n. N.

Historie tohoto závodu sahá do roku 1988, kdy se parta nadšenců rozhodla udělat něco pro zdraví široké veřejnosti, zvláště pak pro děti. Trať, která v 1.ročníku měřila 9 km, vede krásným prostředím lesem kolem Pivovarských rybníků. Mezi účastníky byly za uplynulé čtvrtstoletí takové osobnosti nejen libereckého sportu jako Zuzana a Karin (mladší i starší) Kocumovi a Miroslav Kocum, Josef Kosák, David Urbanec, Karel Šebelka, Oldřich Josífek,  Lucie Samková - Kareisová, vítězka Jizerské padesátky v roce 1997, 1999 a 2000, Vlasta Rulcová, Jan Šebelka,  Michaela  a Zuzana Hejnovi, Karolína Bícová, Petr Lajtkep, Zbyněk Nýdrle, František Landa, Miloslav Bém z Tanvaldu  a mnozí další. Pětkrát  závod běžela i bývalá starostka Vratislavic n. N. Hana Konšelová
     „Start a cíl byl vždy na sídlišti, poslední ročníky jsme našli zázemí na koupališti Sluníčko. Dětské kategorie mají trať' o délce 300-2000 m, dorostenecká a juniorská a kolařská kategorie běhá 3000 metrů. Ženy a muži závodí na 10 kilometrů.   Novinkou od roku 2009 je nultá kategorie - batolata. Jejich trať měří 100 metrů. Děti běží sami bez doprovodu rodičů,“ uvedl Zbyněk Filinger s tím, že od roku 1992 se tento závod koná pod patronací obvodního zastupitelstva ve Vratislavicích nad Nisou,  za podpory KÚ LK  a každoročně je zařazen do Severočeské běžecké ligy.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky