Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

KACPU a hasiči v Libereckém kraji

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 18. 03. 2022 20:03

Sdílet článek

Liberečtí hasiči (HZS LK) mimo svých obvyklých činností nadále zajišťují společně s Libereckým krajem, dalšími složkami, institucemi a dobrovolníky provoz Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU). Příslušníci ve službě zabezpečují ubytování včetně přepravy a dopravy obyvatel příchozích z Ukrajiny. Pomáhají se sběrem, tříděním i rozvozem humanitární pomoci nejen od veřejnosti a obcí. 

V KACPU, které je nepřetržitě v provozu od 1. března 2022, se příslušníci HZS LK střídají nepřetržitě ve 12 hodinových směnách. Za dobu působení KACPU (1.-17. 3. 2022) prošlo registrací 6406 osob z nichž bylo 1561 ubytováno.

Volné ubytovací kapacity i humanitární pomoc je stále možné nabízet prostřednictvím e-mailu ukrajina@hzslk.cz nebo na lince provozované HZS Libereckého kraje tel. č. 950 471 673 (7-19 hod).

Na stanici HZS Liberec v ulici Šumavská probíhá nadále sběr a třídění humanitární pomoci od obyvatel Libereckého kraje. Potřebné komodity jsou po roztřídění převáženy na Ukrajinu (z Libereckého kraje již odjelo 5 plně naložených kamionů) a také k dispozici uprchlíkům na našem území. Na webových stránkách HZS LK a sociálních sítích požadavky potřebných komodit pravidelně aktualizujeme.

Do vyhlášené sbírky poptávaného materiálu pro ukrajinské hasiče se zapojila v Libereckém kraji i řada jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí. Díky tomu mohly být odeslány do boji postižených oblastí na Ukrajinu vybrané věcné prostředky.

Velký dík patří všem co pomáhají.

Aktuální informace naleznete v odkazech níže:

KACPU

Pomoc Ukrajině nabídky ubytování a pomoci v Libereckém kraji

Finanční kompenzace za ubytování

Sběrné místo humanitární pomoci města Liberec – URAN

 

 

Zdroj: tisková zpráva HZS LK

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky