Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kafka Band / Theater am Tisch - koncert dvou unikátních literárně-hudebních projektů

09. 10. 2015

Koncert dvou unikátních literárně-hudebních projektů zakončí kulturní program pořádaný u příležitosti oslav 25 let spolupráce mezi Libereckým krajem a švýcarským kantonem Sankt Gallen. Ve čtvrtek 15. října proběhne v libereckém kině Varšava od 19:30 koncert literárně-hudebních projektů Kafka Band a Theater am Tisch.

Jaroslav Rudiš, Jaromír 99 a Dušan Neuwerth předvedou prostřednictvím svého projektu Kafka Band zhudebněnou verzi komiksového vydání románu Franze Kafky Zámek. Herec a režisér Marcus Schäfer ze švýcarského divadla Theater Sankt Gallen uvede ve svém výpravném představení Theater am Tisch dílo významného německého dramatika Heinera Müllera.

Projektu Kafka Band se kromě výtvarníka a zpěváka Jaromíra 99 (Priessnitz a Umakart) a spisovatele Jaroslava Rudiše (oba proslavila spolupráce na kultovní komiksové trilogii Alois Nebel) účastní také další přední čeští hudebníci ze skupin Umakart, Priessnitz, Tata Bojs a Lesní zvěř. Na kytaru hraje Dušan Neuwerth, který album Das Schloss také produkoval, na baskytaru a mandolínu hraje A.m.Almela, na klavír a klávesy Jiří Hradil a na bicí a perkuse Zdeněk Jurčík a Tomáš Neuwerth. „Máme dva bubeníky, protože v hudbě i v literatuře je správný rytmus prostě důležitý,“ říká Rudiš.

Marcus Schäfer představí za hudebního doprovodu kytaristů Petera Lutze a Marcela Elsenera a obrazové projekce tvorbu významného německého dramatika, básníka, spisovatele a divadelního režiséra Heinera Müllera (1929-1995). Ten byl ještě za svého života označován společně s Bertoltem Brechtem za největšího německého dramatika 20. století. V Liberci projekt Thaeter am Tisch uvede Müllerovo dílo Traumtexte (Snové texty).

Koncert se koná pod záštitou velvyslance Švýcarské konfederace v Praze J. E. Markuse-Alexandera Antoniettiho a hejtmana Libereckého kraje Martina Půty. Partnery akce jsou společnosti DGS Druckguss Systeme, Clarion Grandhotel Zlatý lev a Switzerland Tourism.

Kafka / Theater

Mgr. Vondřich Petr
petr.vondrich@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226308