Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kalendář Libereckého kraje na rok 2008 namalují děti svýma očima

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 10. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5756|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Rada Libereckého kraje se letos rozhodla vydat nástěnný a stolní kalendář Libereckého kraje s pomocí dětí. Grafickým obsahem těchto kalendářů budou tentokrát  kresby dětí z mateřských a základních škol ve věku do 12-ti let, které charakterizují pohled dětí na náš region.

„Na základě výsledku výběrového řízení zvítězil jako nejlepší a hlavně nejnápaditější návrh s názvem „Liberecký kraj 2008 – Očima našich dětí“, který předložila společnost STAP DESIGN z Liberce. Společně s touto firmou, která bude pro Liberecký kraj kalendáře zpracovávat, jsme se také rozhodli, že část finančních nákladů ve výši 52 tisíc korun  určených  k vydání kalendářů bude proto věnována na odměnu školám, jejichž kresby budou zařazeny do kalendáře,“ vysvětlil hejtman Petr Skokan

„Za tuto finanční částku pak budou pro vítězné školy po dohodě s jejich vedením nakoupeny pomůcky pro potřeby výuky výtvarné výchovy,“ doplnil.

Nástěnný kalendář bude obsahovat 12 samostatných listů – tj. 12 kreseb, týdenní stolní kalendář bude obsahovat cca 52 kreseb dětí. Děti mohou malovat libovolnou technikou (pastelky, uhel, vodové barvy, tempery, tužka, apod.) a to na nejmenší formát A4.

„Z grafického pohledu se spíše přikláníme k barevným kresbám, které na kalendářích lépe vyniknou. Kresby mají znázorňovat dominanty a zajímavosti oblastí, v nichž děti žijí, mají zobrazovat jejich očima různá místa Libereckého kraje,“ poznamenal hejtman.

Z celkového množství odevzdaných kreseb bude zpracovatelem proveden užší výběr obrázků do obou kalendářů, jejich definitivní podobu  pak určí členové Rady LK  v roli poroty – hejtman Petr Skokan, statutární náměstek hejtmana Karel Dolejší, náměstkové hejtmana Radim Zika, Antonín Schäfer a Petr Doležal a radní Hana Králíčková,  Jaroslav Krutský, Vladimír Richter a Vít Příkaský.

„Myslím, že to bude zajímavá a netradiční propagace nejen  Libereckého kraje, ale i mateřských a základních škol, jejichž žáci se do malování obrázků pustí,“  vyzývá k účasti Petr Skokan.

Výrobu kalendářů zajistí pro Liberecký kraj zmíněná firma STAP DESIGN s.r.o., u níž také můžete získat bližší informace. Kontakt: Ing. Marian Horňak, tel. 485 113 522, mobil 604 232 442 nebo mail: hornak@stapdesign.cz. 

Termín pro odevzdání kreseb poštou, nebo osobně firmě STAP DESIGN s.r.o. je nejpozději   do 10. 11. 2007 na adresu:

STAP DESIGN s.r.o.

Bednářská 91/6

460 01  Liberec

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky