Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kamenický Šenov a novoborský pěvecký sbor Camella reprezentovaly Liberecký kraj v Německu

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 09. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:8718|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V uplynulém víkendu 12.-13.9.2009 se Město Kamenický Šenov zúčastnilo Mezinárodního festivalu pěveckých sborů partnerských měst ve spřáteleném 700 km vzdáleném Rheinbachu (Severní Porýní – Vestfálsko). Protože přímo v Kamenickém Šenově nepůsobí žádný pěvecký sbor, požádalo o spolupráci novoborský pěvecký sbor Camella, s kterým často spolupracuje pod vedením sbormistra Jiřího Štrobla.

„Díky podpoře Českoněmeckého fondu budoucnosti tak zněla jména měst Nový Bor a Kamenický Šenov z úst Francouzů, Angličanů, Belgičanů a Němců. Ačkoliv na počet obyvatel se obě městečka dohromady sotva vyrovnala ostatním zúčastněným městům, slavila největší úspěch a byla i hybatelem následného spřátelení jednotlivých účastníků projektu,“ uvedla Kateřina Ditterová, vedocí. Kulturního, literárního a vzdělávacího centra v Kamenickém Šenově.

Hned druhý den v neděli 13. září se členové partnerského spolku a souboru společně přesunuli 600 km do zahrad zámku Sanssouci v Postupimi (Braniborsko). Zde se v rámci Evropského dne

památek slavnostně otevíral altán nazývaný „stibadium“ v rajské zahradě, který zdobily nově vyrobené repliky váz snad již symbolicky za spolupráce šenovských a novoborských odborníků a firem. Celou zakázku zastřešoval Sklářský atelier, dříve se sídlem v Kamenickém Šenově, nyní v Novém Boru. Deštivé počasí prosvětlila Camella svým temperamentním a profesionálním zpěvem. I zde byly neustále zmiňovány jména měst Kamenický Šenov a Nový Bor s souvislosti se sklářským uměním a krásným zpěvem.

Bližší informace:

Kateřina Ditterová, vedoucí Kulturního, literárního a vzdělávacího centra

tel: 487 712 024, 777 225 772, kultura@kamenicky-senov.cz

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky