Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kampaň Společně proti kouření se konala pod záštitou Pavla Petráčka

04. 06. 2012

Nízkoprahové zařízení Maják o.p.s. již podruhé uspořádalo kampaň Společně proti kouření určenou základním a středním školám z Libereckého kraje a široké veřejnosti. Záštitu nad touto akcí převzal Pavel Petráček (ČSSD), který i slavnostně předal 31. května 2012 ceny vítězné třídě v soutěži „Jak zapůsobit na myšlení kuřáka, aby přestal kouřit“.

„Kampaň Společně proti kouření odstartovala 1. května studentským fotbalovým turnajem a završena byla příhodně na Světový den bez tabáku, což je 31. května. Každá škola mohla zdarma využít Majákem nabízený preventivní protikuřácký program určený 8. a 9. ročníkům základních škol s možností zúčastnit se tematické soutěže o hodnotné ceny, které jsme s radostí předali zástupcům vítězných tříd,“ uvedl radní Pavel Petráček.

Kampaň Společně proti kouření vznikla s cílem podpořit nekuřáky v jejich zdravém postoji a konfrontovat kuřáky se známými riziky vlivu kouření tabáku na fyzické zdraví i osobnost kuřáka. Žáci se mohli aktivně do projektu zapojit prostřednictvím soutěže „Jak zapůsobit na myšlení kuřáka, aby přestal kouřit“. Dalším cílem kampaně bylo oslovit dospělé kuřáky při doprovodných akcích a soutěžích a motivovat je zvítězit nad svou závislostí. 

„V Liberci byla veřejnost oslovována prostřednictvím protikuřácké akce v OC Forum, novinových článků s protikuřáckou tematikou, billboardů a protikuřácké výstavy na veřejných místech v Liberci, ale i jiných místech LK. V rámci kampaně proběhla unikátní anketa zaměřená na postoje kuřáků a nekuřáků, která byla pod záštitou Krajské hygienické stanice Libereckého kraje se sídlem v Liberci,“ sdělil Patrik Müller, ředitel primární prevence.

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 739 541 624