Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kariérové poradenství v Euroregionu Nisa

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 01. 2018 00:00

Sdílet článek

Střední škola a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti, p. o. realizuje česko-německý projekt „GEMINI“, který je zaměřen na podporu přeshraniční profesního vzdělávání a kariérového poradenství v Euroregionu Nisa. Na tomto projektu spolupracuje mimo jiných významných partnerů i s ekonomickou fakultou Technické univerzity v Liberci (EF TUL).

„V první etapě projektu spolupráce spočívala ve zpracování odborné analýzy pohledu na potřebu přeshraniční profesní orientace a kariérového poradenství u žáků a výchovných poradců vybraných středních škol v Libereckém kraji. Studie byla vedena odborníky z katedry podnikové ekonomiky a managementu EF TUL,“ popisuje Kateřina Tandlerová, projektová manažerka. Odborníci EF TUL se také pravidelně účastní setkání expertní skupiny sestavené k dané problematice v rámci projektu GEMINI.

V další fázi projektu GEMINI se podíleli lektorky EF TUL na vedení série workshopů pro studenty především posledních ročníků SŠ se zaměřením na sebeprezentaci a přípravu na budoucí kariéru v přeshraničním kontextu. K propojení svého akademického působní a potřeb projektu GEMINI využívají lektorky Magdalena Zbránková a Kateřina Maršíková z EF TUL své zkušenosti z oblasti komunikace a kariérového poradenství. Studenti se během třídenního intenzivního workshopu seznámili s tématy v oblasti komunikace a sebeprezentace, přeshraniční profesní orientace a s pohledem do praxe v rámci exkurze ve vybraných firmách v ČR a Německu.

Poslední z realizovaných workshopů roku 2017 se konal v liberecké IQlandii. Tento workshop byl věnován především pedagogickým pracovníkům a byl zaměřen na identifikaci potřeb v oblasti využívání metodických nástrojů v práci výchovných a kariérových poradců na SŠ v přeshraničním kontextu ČR a Německa. Workshopu se pod vedením lektorky a kariérové poradkyně TUL Kateřiny Maršíkové zúčastnilo přes 14 odborníků, kteří velmi aktivně a se zájmem sdíleli své zkušenosti z oblasti přeshraniční profesní orientace z pohledu českých a německých středních škol. „Workshop přispěl k identifikaci klíčových potřeb v oblasti podpory profesní orientace a práci s kariérovým poradenstvím,“ hodnotí Kateřina Tandlerová.

Tento projekt je podpořen z prostředků Evropské unie.

 

Tisková zpráva:

Kateřina Tandlerová, projektová manažerka, katerina.tandlerova@cvlk.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky