Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Klienti terapeutické komunity dostanou devítimístný automobil

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 06. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Radní včera odsouhlasili poskytnutí účelové investiční dotace ve výši tři čtvrtě milionu korun z rozpočtu Libereckého kraje na pořízení devítimístného vozu pro klienty Terapeutické komunity Advaita, která sídí v Nové Vsi u Chrastavy.

Posláním této komunity je uzdravovat klienty ze závislosti, a to zejména prostřednictvím jejich osobního rozvoje a změnou životního stylu. Kapacita služby je 15 lůžek. Přeprava klientů je v rámci léčebného programu a v souladu s poskytováním základních činností služby dle zákona. Přeprava je tudíž bezplatná. Poskytování služby naplňuje Národní protidrogovou politiku a Plán protidrogové politiky Libereckého kraje.

Zájmem Libereckého kraje je podpořit činnost této organizace, proto jsme navrhli poskytnutí účelové investiční dotace ve výši 750 000 korun z rozpočtu Libereckého kraje. Jsem za shodu rád,“ doplnil Pavel Svoboda, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Terapeutická komunita Advaita se sídlem v Nové Vsi u Chrastavy je pobytová registrovaná sociální služba pro osoby závislé na nelegálních návykových látkách. Je poskytována na základě Pověření k poskytování služby v obecném hospodářském zájmu vydaném Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky v rámci programu B pro nadregionální a celorepublikové služby. Služba je zařazena v Síti sociálních služeb Libereckého kraje a je poskytována od roku 1997. Klienti se léčby účastní dobrovolně, léčba je určena pro osoby starší 18 let a trvá deset až patnáct měsíců. Kapacita služby je 15 lůžek. 

Přeprava klientů je v rámci léčebného programu a v souladu s poskytováním základních činností služby dle zákona. Klienti za přepravu neplatí, nejedná se o fakultativní činnost. Vozidlo není potřeba nijak speciálně upravovat, pouze je zapotřebí větší úložný prostor pro přepravu zavazadel.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky