Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kluci z Prahy zamířili do Českého ráje za veterány i ke granátům

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec

  • 21. 05. 2024 12:41
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Již páté video natočili v Libereckém kraji Janek Rubeš a Honza Mikulka – pražská dvojice, která působí na youtubových kanálech Kluci z Prahy a Honest Guide. Tito mladí tvůrci v minulosti zavítali do Krkonoš, Lužických hor, Jizerských hor a Máchova kraje, tentokrát zamířili do Českého ráje. Prostřednictvím videí se snaží turisty zábavnou formou vzdělávat a inspirovat.

Ve videu se youtubeři zaměřili na poznávání tohoto regionu mimo hlavní sezonu a v týdnu. Díky tomu se jim Český ráj nabídl zcela bez turistů. V jejich hledáčku nesměla chybět unikátní rozhledna na skokanském můstku v Lomnici nad Popelkou nebo snad ještě unikátnější Cimrmanova nejnižší rozhledna u Nouzova. Dvojice si vyzkoušela i prototyp Cimrmanova dalekohledu nebo šlapací telefon.

„Využíváme nejrůznější způsoby, jak přilákat potenciální návštěvníky do zajímavých míst našeho kraje mimo hlavní turistickou sezónu, kdy jsou některé lokality přetížené,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje. 

Kluci z Prahy obdrželi pozvání také do Železného Brodu, kde se nachází Muzeum socialistických vozů. Nově rozšířená expozice prezentuje komplexní průřez od motocyklů přes osobní auta až po nákladní vozy z mnoha zemí nejen východní Evropy. V seznamu navštívených míst nesmělo chybět také Hruboskalsko a skalní hrad Pantheon. V Turnově Kluky z Prahy zaujala horolezecká expozice v Muzeu Českého ráje či možnost zjistit, jak vlastně vypadá největší český granát.

Natočená videa jsou ke zhlédnutí na youtubových kanálech Kluci z Prahy i Honest Guide. Řada dalších jarních a letních tipů se nalézá také na facebookovém profilu REGION LIBEREC.  Zajímavé možnosti nabízí taktéž profil Český ráj.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky