Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Koledníci s Tříkrálovou sbírkou Charity ČR navštívili Krajský úřad LK

07. 01. 2013

 

Krajský úřad Libereckého kraje navštívili dnes koledníci včele s Kamilem Janem Svobodou, náměstkem primátorky pro školství, kulturu a sociální oblast s tradiční Tříkrálovou sbírkou. Kašpar, Melichar a Baltazar v úvodu navštívili také zasedání členů Rady LK, kteří se do jednoho, hejtmanem Martinem Půtou počínaje, ke sbírce připojili, stejně jako většina zaměstnanců úřadu.

Výtěžek Tříkrálové sbírky 2013 ze zapečetěných kasiček bude použit na podporu a zajištění sociálních služeb, které poskytuje Oblastní charita Liberec (Domov pro seniory a dva Azylové domy pro matky s dětmi v tísni), pro Hospic v Libereckém kraji a pro konkrétní handicapované osoby.

„Dar umožní také přímou pomoc potřebným lidem v těžké životní situaci či lidem postiženým živelní katastrofou v ČR nebo zahraničí, protože 35 % z výtěžku je určeno právě na tyto účely,“ informoval K. J. Svoboda.

Podle něj, ti, kteří nebudou doma a chtějí pomoci, mohou svůj dar donést ve dnech konání sbírky - v období od 1. do 14. ledna,do sídla Oblastní charity Liberec (Uhlířská 424/7, Liberec 1), na liberecké arciděkanství (Kostelní 7, Liberec), nebo do Domova sv. Vavřince (Školní 124, Chrastava).

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588