Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Komfort občanů je pro kraj na prvním místě. Od března mohou lidé platit kartami

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 03. 2019 00:00
  • Digitální úřad
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Pro zvýšení pohodlí občanů při placení různých správních poplatků nebo jiných úhrad se Liberecký kraj rozhodl pro pořízení platebních terminálů. Občané si tak mohou vybrat, zda platit hotově, nebo platební kartou. Využít tyto služby mohou již od začátku března na hlavní pokladně v budově Krajského úřadu Libereckého kraje. Brzy se přidá i Evropský dům.

„Na začátku letošního roku jsme se dohodli s Komerční bankou, která nám nabídla dodání platebních terminálů. V dnešní moderní době je bezhotovostní platba téměř samozřejmostí. Jsem moc ráda, že si občané mohou v hlavní pokladně budovy úřadu zvolit, jakým způsobem chtějí zaplatit. Do budoucna plánujeme rozšířit tuto službu i v budově Evropského domu,“ uvedla Jitka Volfová, statutární náměstkyně hejtmana pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky.

Kromě vestibulu budovy krajského úřadu mohou využít bezhotovostní platby občané na pracovišti Czech Pointu, a to též ve vstupní hale budovy kraje. Instalace veškerého potřebného zařízení a softwaru či proškolení obsluhy terminálů proběhly v únoru letošního roku. Standardní provoz placení prostřednictvím platebních karet byl zahájen v březnu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky