Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Komise Asociace krajů pro regionální rozvoj a evropské záležitosti jednala kohezní politice po roce 2014

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 04. 2012 16:00

Sdílet článek

 

Již po druhé v tomto roce zasedala Komise pro regionální rozvoj a evropské záležitosti Asociace krajů ČR, tentokrát na pozvání Plzeňského kraje v Chodové Plané.

Jak sdělil náměstek hejtmana Libereckého kraje  Vít Příkaský (ČSSD), který je zároveň předsedou této Komise, byla i tentokrát hlavním tématem jednání budoucnost kohezní politiky po roce 2014.

„V současném programovacím období je na regionální úrovni realizována kohezní politika prostřednictvím regionálních operačních programů (dále „ROP“), jejichž řídícími orgány jsou regionální rady příslušného regionu soudržnosti. Na základě dosavadních zkušeností je čerpání evropských prostředků na regionální úrovni prostřednictvím ROPů velmi efektivní a v této souvislosti je nezbytné zachovat tento implementační model i pro programovací období 2014 – 2020, o což usilují kraje při vyjednávání s Ministerstvem pro místní rozvoj, které chce ROPy pro příští programovací období zrušit,“ řekl náměstek hejtmana.

Kraje podle něj v současné době zpracovávají podklady s odůvodněním, na základě kterých by měly být ROPy do budoucí implementační struktury zařazeny.

„Pro budoucí období je také nezbytné současný model implementace vyhodnotit a navrhnout oblasti, které by přispěly k ještě většímu zjednodušení a zefektivnění implementace na úrovni ROP. Důležitý je zejména integrovaný a místně orientovaný přístup, kde budou kraje zastávat svou úlohu při plánování a řízení regionálních intervencí, jež by měly být oproti dnešku rozšířeny o další témata místní a regionální agendy,“ doplnil Vít Příkaský.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky